понеделник, 26 март 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


Cooler Master ще стартира продажбите на мишката Sentinel Advance 2

Posted: 25 Mar 2012 07:41 AM PDT

Продуктовата гама на компанията Cooler Master се попълни с геймърската мишка Sentinel Advance 2. Новият продукт е наследник на модела Sentinel Advance. В мишката е използван сензор Avago 9800, който осигурява резолюция от 8000 точки на инч, което позволява по-висока точност на позициониране. Резолюцията може да бъде избирана "в движение". Друго предимство на устройството, което подчертава производителят, е изключително ниската височина, на която е достатъчно да бъде повдигната мишката от повърхността, за да бъде автоматично прекратено следенето на движението й. Мишката е оборудвана със 128 KB вградена памет за съхранение на настройки, както и със светодиодна подсветка, чийто цвят може да бъде променян според желанието на потребителя. Възможните цветове за избор не се уточняват. Предвидена е и възможност за промяна на теглото на мишката чрез използването на допълнителни тежести. Продажбите на Sentinel Advance 2 ще стартират още през следващата седмица, а ориентировъчната цена на новия продукт е 60 щатски долара.

Philips показа Blu-ray плейъра BDP7700, възпроизвеждащ файлове с резолюция 4K

Posted: 25 Mar 2012 07:16 AM PDT

След Sony компанията Philips също предложи на потребителите Blu-ray плейъри с поддръжка на резолюция 4K. Моделът Philips BDP7700 може да възпроизвежда дискове със записано на тях 3D изображение с функция за повишаване на резолюцията до Quad HD (3840 x 2160 пиксела) в реално време. Освен това плейърът може да конвертира конвенционално изображение във формат 3D. Технологията Pixsel Plus осигурява възможност за видеообработка, сравнима с аналогичните технологии, вграждани в телевизорите. Philips BDP7700 поддържа звук във формат 7.1, разполага с вграден HD аудио кодек и е сертифициран за съвместимост с видеоформата DivX Plus HD. Philips BDP7700 поддържа платформата Philips Net и позволява възпроизвеждането на видео от USB и мрежови устройства, а освен това разполага и с вграден адаптер за безжична връзка Wi-Fi. Препоръчителната продажна цена за Германия на модела е 200 евро.

Aqua Computer показа системата за водно охлаждане AquaGraFX GTX 680

Posted: 25 Mar 2012 06:51 AM PDT

По традиция всички производители на охладителни системи с претенции за някаква значима позиция на пазара анонсират новите си продукти успоредно с появата на него на компонентите, които те са създадени да охлаждат. В тази връзка не е изключение и германският производител на системи за водно охлаждане - компанията Aqua Computer. Новият продукт, показан от нея, е получил наименованието AquaGraFX GTX 680 и, както подсказва то, е предназначен за охлаждане на появилата се наскоро видеокарта Nvidia GeForce GTX 680. Дизайнът на системата покрива практически цялата лицева повърхност на платката, като охлажда не само графичния процесор, но и останалите компоненти на адаптера. Основата на блока е произведена от мед, което е от особена важност за скоростта и интензивността на отвеждането на топлината, а горният капак е изпълнен от алуминий. Информация относно ориентировъчната цена, както и относно датата на пазарния старт на системата за водно охлаждане AquaGraFX GTX 680, засега не се съобщава.

Olivetti подготвя таблетите OliPad Graphos и OliPad Tegra 3 с Android

Posted: 25 Mar 2012 06:21 AM PDT

Понастоящем асортиментът от таблети на италианската компания Olivetti се изчерпва с два модела - OliPad Smart и OliPad 110. Но, както съобщава ресурсът Notebook Italia, в края на второто тримесечие на текущата година в търговската мрежа ще се появят още два модела таблети на производителя. Те ще носят наименованията OliPad Graphos и OliPad Tegra 3. И ако OliPad Tegra 3 най-вероятно ще замени OliPad 110, то OliPad Graphos ще бъде съвсем нов, самостоятелен модел. OliPad Graphos е получил сензорен дисплей с диагонал 8 инча и резолюция 1024 x 768 пиксела. Устройството работи под управлението на операционната система Android 4.0 Ice Cream Sandwich. В доставния комплект на таблета е включено и перо Wacom, позволяващо рисуване по екрана, водене на бележки, работа с файлов мениджър и т.н. За съхраняването му е предвидено специално гнездо. OliPad Graphos е базиран на хардуерната платформа NVIDIA Tegra 3 (4-PLUS-1). Конфигурацията на таблета включва и сензор за пръстови отпечатъци. Теглото на модела е 600 грама. Що се отнася до OliPad Tegra 3, то моделът, както подсказва и наименованието му, също е базиран на платформата NVIDIA Tegra 3. В списъка с характеристики на устройството са включени дисплей на базата на IPS панел с диагонал 10 инча и резолюция 1280 x 800 пиксела, както и модули Wi-Fi, 3G и NFC. OliPad Tegra 3 също работи под управлението на операционната система Android 4.0 Ice Cream Sandwich. В момента това са всички известно подробности за новите продукти. Очаква се официалният им анонс да се състои в близките седмици, а успоредно с него да се появи и повече информация за тях.