сряда, 7 март 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


Samsung обявиха цените на новата си линия системи за домашно кино

Posted: 07 Mar 2012 02:27 AM PST

Още на Потребителското технологично изложение CES Samsung представиха на присъстващите новата си линия системи за домашно кино. Едва сега, обаче, тези системи са готови да бъдат представени на пазара. Cnet.com публикуваха и техните цени, обявени от Samsung едва вчера. Blu-ray плеърите ще се продават на цени от: $100 за Samsung BD-E5300, $150 за Samsung BD-E5700, $180 за Samsung BD-E5900, $230 за Samsung BD-E6000 и $230 за Samsung BD-E6500. Blu-ray системите за домашно кино ще струват както следва: Samsung HT-E4500: $350, Samsung HT-E5400: $450 и Samsung HT-E5500W: $550. И, накрая, озвучителните системи ще се продават на препоръчителна цена от: Samsung HW-E350: $230, Samsung HW-E450: $350, Samsung HW-E550: $450 и Samsung HW-E551: $450. Цените, следователно, не са много по-различни от тези на миналогодишната линия системи за домашно кино, коментират от Cnet.com. Според тях, моделите от по-висок клас ще се продават по-трудно, тъй като през 2012 година цените на Blu-ray плейърите спаднаха значително. Така, например, новият модел BP620 на LG се продава в Amazon за $140. Неговият еквивалент при Samsung e моделът BD-E6500, който е с $60 по-скъп. Единственото преимущество на модела на Samsung пред този на LG е, че има двоен HDMI вход. Иначе, специалистите поощриха една нова функция в новите системи за домашно кино на Samsung наречена disc-to-digital. Тази функция позволява на потребителите бързо да прехвърлят съдържанието от едно DVD в облак. За да получат достъп до дигиталното копие от филма, обаче, потребителите ще трябва да заплатят малка такса.

Microsoft представиха нови мишки по дизайн на известни художници

Posted: 07 Mar 2012 02:08 AM PST

Microsoft представиха нова серия компютърни мишки, чийто дизайн е създаден от известни съвременни художници, докладваха от Cnet.com. Петимата художници са Кензо Минами, Стина Персон, Tchmo, Сали Зоу и артист, подвизаващ се под псевдонима Oh Joy. Мишките всъщност са модели, познати вече на потребителите, а именно Wireless Mobile Mouse 3500 и Arc Touch Mouse. Въпросните пет модела мишки са в познатия черно-сребрист цвят, но горната им част е заменена от пет различни изображения, сред които нещо, което наподобява небе по време на залез, както и цветова какафония, която напомня за дрехите от 70-те години. Според Microsoft, идеята на тези мишки е да "въведат цвят и живот в ежедневната ни работа с компютъра". Ако искате повече цвят и не чак толкова живот, Microsoft могат да ви помогнат и с още една серия мишки в различни цветове. Едната от тези мишки отново е Wireless Mobile Mouse 3500, а другата, този път, е Explorer Touch Mouse. Първата може да се поръча в следните цветове: светло синьо, тъмно синьо, цитрусово зелено, цикламено, червено, бяло и черно. Втората се предлага само в два цвята - лилаво и бяло. За да отзнаменуват новите серии мишки, Microsoft стартираха инициатива в добиващата все повече популярност социална мрежа Pinterest. Там, всеки, който пожелае, може да качва снимки на мишките, показвайки ги в различна работна среда или комбинирайки ги с други цветни предмети. След това Microsoft ще съберат най-добрите предложения на общо табло.

Второто поколение ултрабуци ще бъдат по-евтини и с по-опростен дизайн

Posted: 07 Mar 2012 01:51 AM PST

Болшинството от потребителите и анализаторите на пазара за компютри вярват, че бъдещето на този тип устройства се крие в ултрабуците. Въпреки това, пред тоз нов технологичен клас има множество проблеми, като най-големият е свързан с цената им. Заради високите си цени, тези компютри не се продават добре и, според Cnet.com, скоро производителите им ще започнат да използват по-евтини компоненти, за да намалят стойността на крайните продукти и така да увеличат продажбите. Засега Acer са единствената компания, която призна пред пресата, че продажбите им на ултрабуци са по-ниски от очакваното. Техният ултрабук Acer Aspire S3 се продава за $899.99, но на места като Best Buy може да се намери и на цена със $100 по-ниска. Въпреки това, Acer са на мнение, че продуктът не им носи желаните доходи и очакват само 250 - 300 хиляди продажби до края на това тримесечие. HP и Dell тепърва започват да продават ултрабуци, затова тяхното мнение по въпроса ще трябва да изчака. Анализаторите, обаче, са убедени, че и те ще трябва да преосмислят дизайна на тези продукти, за да си гарантират печалба. Тъй като използването на процесори Sandy Bridge оскъпява производството на тънки компютри, производителите ще компенсират разходите си с използването на по-евтин дизайн. Второто поколение ултрабуци, следователно, може да се разделят с неща като металното покритие, скъпите панти и скъпите SSD. В крайна сметка, преносимите компютри, които ще се появят на пазара през второто тримесечие на годината, няма да са точно ултрабуци, а по-скоро "тънки лаптопи, които приличат на ултрабуци". Цената им, пък, се очаква да падне до $600.

MSI представиха графичните карти R7870 и R7850 TwinFrozr III

Posted: 07 Mar 2012 01:20 AM PST

Подобно на Asus, Gigabyte, HIS, Sapphire и други партньори на AMD, MSI представиха две нови графични карти, базирани на Radeon HD 7870 и HD 7850. Двете нови решения са с подобрени охладители и по-високи честоти. По-мощната от двете графични карти е R7870 TwinFrozr III и е базирана на графичното ядро Pitcairn XT. Както подсказва наименованието, картата използва патентованата от MSI охладителна система TwinFrozr III, която включва покрити с никел медни тръби с дебелина 8мм, предназначени за предаването на топлината от графичната карта към голям алуминиев радиатор, както и два 80мм вентилатора. Според MSI, този охладител държи 15 градуса по-ниски температури и 9dB по-ниско ниво на шум в сравнение с референтния дизайн на AMD, и също така позволява тактовата честота на графичната карта да бъде покачена до 1050MHz от стандартната, която е 1GHz. Втората графична карта е R7850 TwinFrozr III и е базиран на по-малък PCB дизайн и по-слаб вариант на охладителя TwinFrozr III. За разлика от R7870 TwinFrozr III, R7850 има само три топлоотводни тръби за предаването на топлината от графичното ядро AMD Pitcairn Pro, но това не е попречило на MSI да увеличат честотата му. В резултата на това R7850 TwinFrozr III е с честота 900MHz, което е с 40MHz по-висока от референтната честота на AMD, която е 860MHz. Както се очакваше, MSI не дадоха информация за цените на графичните карти от Radeon HD 7800 series, тъй като до 19. март те няма да бъдат пуснати в продажба. Въпреки това, не се очаква те да бъдат много по-високи от препоръчителните цени на AMD за Radeon HD 7870 и HD 7850, които са съответно $350 и $250 (265 и 190 евро). Двете графични карти от AMD Radeon HD 7800 series бяха представени наскоро и са базирани на Graphics Core Next (GCN) архитектурата на компанията, която направи дебюта си в Radeon HD 7970.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CompuLab представиха най-мощния си безвентилаторен компютър Intense PC

Posted: 07 Mar 2012 01:12 AM PST

Израелската компания CompuLab представи на пазара най-мощния си безвентилаторен компютър досега. Според Gizmag.com, миникомпютърът Intense PC работи с второ поколение процесор Intel Core i, има до 16GB RAM и поддържа както HHD, така и SSD. Компютърът е направен така, че всеки потребител да може да го надгради сам и да го специализира според личните си нужди. Моделът има HDMI 1.4 порт, който може да поддържа резолюция на екрана до 1920 х 1200, както и безжичен LAN с две антени. Устройството буквално има много повече портове, отколкото бихме могли да използваме едновременно и, въпреки това, е изключително енергоспестяващо. Когато към него не е включено никакво друго устройство, то консумира само 8W енергия. Безвентилаторните компютри са идеални за информациони киоски, за възпроизвеждане на информация в музеи или галерии, както и за видеостени. Intense PC, обаче, може много повече, благодарение на изключително мощния си процесор, който може да развие мощност до 2,4Ghz. Разбира се, тези потребители, които нямат нужда от чак толкова мощно устройство, може да си поръчат модел с различен процесор. В допълнение към HDMI порта, описан по-горе, компютърът поддържа и DisplayPort, който гарантира още по-голяма резолюция на екрана - до 2560 х 1600. Сред останалите входове има и такива за USB 2.0 и USB 3.0, за Gigabit Ethernet и други. Моделът поддържа и Bluetooth и Wi-Fi. Компютърът ще бъде пуснат в продажба през второто тримесечие на годината и началната му цена ще е $339.

Нетбукът Asus Eee PC X101CH е готов за предварителни поръчки

Posted: 06 Mar 2012 11:35 AM PST

Сред IT компаниите, които все още поддържат пазара за нетбукове, Asus е най-активна и дори пуснаха ново такова устройство за предварителни поръчки. Наименованието на новия нетбук е Asus Eee PC X101CH. Подобно на повечето нетбукове напоследък, и този използва Intel Cedar Trail-базиран процесор. И по-точно, той е оборудван с двуядрения чип Intel Atom N2600, който е с тактова честота 1.6GHz. Нетбукът има 1GB DDR3 системна памет, която не сред най-обемистите в света, но е достатъчна за такъв тип устройство. Освен това, хард диска, използван в устройството е 320GB. Доколкото за дисплея, размера на диагонала му е 10.1 инча, а разделителната му способност е 1.024x600 пиксела. В Amazon Asus Eee PC X101CH се продава с Microsoft Windows 7 Starter. Потребителите могат да избират между черен и бял цветови вариант, въпреки това, изглежда, че галериите са размесени. Цената на новото устройство е $269.99, което се равнява на 204.44 евро.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Gigabyte представиха ултрабука U2442

Posted: 06 Mar 2012 03:24 AM PST

GigaByte взеха участие в търговското изложение CeBIT, на което, за първи път, представиха пред публика чисто новия си ултрабук U2442. Engadget.com докладваха от мястото на събитието, че ултрабукът ще се появи по магазините в две версии. Първият модел ще се нарича U2442N и ще работи с процесор Ivy Bridge Core i5 или i7. В най-тънката си точка той ще е само 18,5 милиметра и ще тежи 1,49 килограма. Вторият модел - U2442V - използва същия процесор, но в ULV форма, което означава много повече мощност и бързина. И двата модела имат графичен процесор Nvidia GeForce, който осигурява отлична графика за игри и мултимедия. И двата модела имат 14-инчови екрани с резолюция от 1600 х 900 и използват технологии като USB 3.0, Bluetooth 4.0 и Thunderbolt. RAM паметта им е 2GB, а капацитетът на хард диска - 750GB. Все още нямаме информация за това кога двата ултрабука ще бъдат представени на пазара и за колко ще се продават. На CeBIT, тайванската компания показа и много други продукти, но един, който определено прави впечатление, е 15,6-инчовият P254G, който не е толкова тънък и лек, но, затова пък, предлага невероятни възможности за геймърите. Сред спецификациите му са: процесор Ivy Bridge Core i7, 2GB GTX 660, Blu-ray драйв, HDMI жак и много други.