събота, 24 март 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


Acer AZ3770-F24D - моноблок с 21,5-инчов дисплей

Posted: 24 Mar 2012 02:06 AM PDT

Компанията Acer стартира продажбите на настолния компютър от клас "всичко в едно" AZ3770-F24D, базиран на хардуерната платформа Intel и работещ под управлението на операционната система Windows 7 Home Premium. В моноблока са използвани дънна платка на базата на чипсет Intel H61 Express и двуядрен процесор Pentium G630 с вграден графичен контролер, работещ на тактова честота 2,7 GHz. Обемът на оперативната памет в стандартната конфигурация на устройството е 4 GB, а капацитетът на твърдия му диск е 500 гигабайта. Електрониката е поставена в корпуса на 21,5-инчовия Full HD монитор с резолюция 1920 x 1080 пиксела. Наличен е и HDMI интерфейс за извеждане на изображението към външен дисплей. В останалата част от оборудването на моноблока са включени мултиформатно записващо устройство DVD, ТВ тунер и безжичен адаптер Wi-Fi 802.11b/g/n. За свързване на периферни устройства са предвидени два порта USB 3.0 и четири - USB 2.0. Размерите на моноблока са 532 х 414 х 58 милиметра, а теглото му е около 9 килограма. Acer AZ3770-F24D може да бъде закупен на ориентировъчната цена от 840 щатски долара.

Acamar пуснаха ново хибридно устройство

Posted: 23 Mar 2012 12:25 PM PDT

Трансформиращите се таблети или още известните като трансформиращи се нетбукове не привлякоха интереса на потребителите, но това не е попречило на китайската компания Acamar да пуснат ново такова устройство. В основата си хибридното устройство е по-малко от обикновен нетбук и може да се трансформира в таблет. Дисплейът е с дизайн, който позволява да бъде наклонен към задната страна, преди да бъде затворен капакът. С други думи, потребителите могат да трансформират лаптопа, след което дисплейът остава насочен нагоре. Размерът на диагонала на устройството е 8.9-инча, а теглото му е около 1кг. Резолюцията на дисплея е 1.024x600 пиксела. За съжаление, няма много информация за останалата част от характеристиките. Но Windows 7 би била достатъчно добра за операционна система на хибридното устройство, ако то нямаше тъч функции. Това не означава, че операционната система не поддържа тъч функции, но за разлика от предстоящия Windows 8, интерфейсът й не е предназначен за такива. Въпреки това, x86 архитектурата малко или много прави Windows необходим. Устройството използва едноядрен Intel Atom N450 с честота 1.6GHz. Останалата част от списъка с компоненти включва Wi-Fi, Bluetooth, два USB 2.0 порта, VGA, Ethernet, g-сензор и 3000mAh батерия, която ще издържа 2-2.5 часа. Новият продукт се продава в онлайн магазините PandaWill и Fly Dolphin.

Toshiba показа 13,3-инчов таблет с ТВ тунер

Posted: 23 Mar 2012 06:49 AM PDT

Японският производител на електроника Toshiba демонстрира напълно функционален прототип на 13,3-инчов таблет. Устройството засега носи работното обозначение AT330 и най-вероятно ще бъде базирано на четириядрена платформа NVIDIA Tegra 3. По непотвърдена информация таблетът Toshiba AT330 ще получи 5-мегапикселова основна камера, 1,3-мегапикселова фронтална камера за видеоразговори, интерфейс HDMI и слот за карти с памет във формат SD. То ще работи под управлението на операционната система Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Една от главните особености на новия продукт на японската компания ще стане наличието на ТВ тунер с вградена телескопична антена. Друга информация относно техническите характеристики на Toshiba AT330 засега не се съобщават.

Inno3D работи над адаптера GTX 680 с хибридно охлаждане Arctic Accelero Hybrid

Posted: 23 Mar 2012 06:45 AM PDT

След официалния анонс на флагманската 28-нанометрова графична карта GeForce GTX 680, партньорите на NVIDIA започнаха веднага да пускат в продажба своите версии, повечето от които са базирани на дизайна, препоръчан от калифорнийския разработчик. Въпреки това, сред тези производители присъстват и такива, които побързаха да се похвалят и с нереферентни модификации, които съвсем скоро ще се появят по рафтовете на магазините. Inno3D наред със стандартната версия на GeForce GTX 680 се готви да предложи на клиентите си нещо много интересно. Предстоящият адаптер, базиран на 28-нм ядро NVIDIA GK104, в качеството си на охладителна система използва хибриден охладител, който съчетава в себе си, както въздушно, така и водно охлаждане. За сега в мрежата са достъпни само схемотехнически рисунки на бъдещия графичен адаптер, които показват продукта в три различни плана. Разработваният GeForce GTX 680 вероятно ще бъде базиран на печатна платка с референтен дизайн и може би ще получи заводски овърклок, а новият охладител Arctic Accelero Hybrid, инсталиран на адаптера, ще включва един среден по размери вентилатор, както и воден блок със затворена система. Данните за новата видеокарта за сега са много малко, но да се надяваме, че в близко бъдеще ще бъде представена по-подробна информация за предстоящия нов продукт.

Biostar официално представи дънната платка TA970XE

Posted: 23 Mar 2012 05:23 AM PDT

Biostar продължава да разширява гамата си от дънни платки от фирмената линия T-Overclocker. Днес се появи информация за официалния анонс на модела, носещ маркетинговото име Biostar TA970XE, в основата на която лежи връзката със северния и южен мост AMD 970 и SB950, с поддръжка на съвременните процесори AMD Phenom II, Athlon II и FX Series с TDP до 140 W. Този нов продукт е оборудван с кафява печатна платка с размери 305 х 225 мм и е произведен във форм-фактор ATX. Моделът е снабден с много полезна функция, отключваща ядрата и кеш-паметта в чиповете под сокета AM3, а така също разполага и с 4+1-фазна захранваща подсистема на процесора и паметта. Върху платката се наблюдава присъствие на четири DIMM DDR3 слота, с поддръжка на двуканални планки оперативна памет DDR3-2000 (O.C.) и два слота за графични карти PCI-Express 2.0 x16 с поддръжка на AMD CrossFire. За свързването на твърди дискове, разработчикът е предоставил в новото дъно пет порта SATA 6 Gb/s, а на интерфейсния панел са разположени един e-SATA и Gigabit Ethernet конектор, два високоскоростни порта USB 3.0, PS/2 и 8-канално HD-аудио. Препоръчителната цена на дънната платка Biostar TA970XE е $ 102,5.

Inno3D със своя версия на GeForce GTX 680

Posted: 23 Mar 2012 04:53 AM PDT

Inno3D представи собствена версия на видеокартата GeForce GTX 680. Моделът разполага с 1536 CUDA ядра и тактова честота от 1006 MHz в нормален режим или 1058 MHz в режим на овърклок. Картата е оборудвана с 2 GB видеопамет и 256-битов интерфейс. Технологията NVIDIA GPU Boost, реализирана в новата видеокарта, динамично увеличава тактовата честота до предела за постигане на максимална производителност в игрите. Технологията NVIDIA FXAA автоматично поддържа гладкостта в игрите, а NVIDIA Adaptive VSync оптимизира вертикалното синхронизиране на кадрите с цел предотвратяване на забавяне и засичане в геймплея. Inno3D GeForce GTX 680 традиционно поддържа технологиите NVIDIA PhysX и NVIDIA 3D Vision. Освен това, с помощта на NVIDIA 3D Vision Surround, новата видеокарта ще може да се свържете едновременно с четири монитора - три игрови и един допълнителен дисплей.

FCC сертифицира таблета Le Pan III

Posted: 23 Mar 2012 04:40 AM PDT

Федералната комисия по комуникациите (FCC) одобри таблета Le Pan III и публикува на своя уеб сайт документация и снимки на устройството. Новият продукт беше представен още на изложението CES 2012, но подробности относно датата на пазарния му старт все още не се съобщават. Le Pan III е базиран на двуядрен процесор TI OMAP 4460 с тактова честота 1,5 GHz и работи под управлението на операционната система Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Като наследник на модела Le Pan II той е оборудван с 9,7-инчов дисплей, две камери - 5-мегапикселова на задния панел и 2-мегапикселова фронтална, 1 GB RAM, 8 GB ROM, безжични адаптери Wi-Fi 802.11 b/g/n и Bluetooth 4.0, а освен това в него е предвиден и GPS приемник. Размерите на таблета са 236 x 189 x 12,4 милиметра. Информация за теглото на новия продукт също не е налична. Предишният модел на таблета - Le Pan II - се продаваше на цена от 280 щатски долара. Очаква се неговият наследник също да може да бъде закупен на достъпна цена.

NVIDIA анонсира четири GK107 базирани мобилни видеокарти GeForce 600M

Posted: 23 Mar 2012 04:23 AM PDT

Дългоочакваното пускане на 28-нанометровата видеокарта GeForce GTX 680 се състоя вчера и това не е последното Kepler базирано устройство от NVIDIA. Както беше съобщено от нашите чуждестранни колеги, калифорнийският разработчик освен флагманския десктоп адаптер, представи официално и няколко мобилни видеокарти от серията GeForce 600 М, четири от които са базирани на 28-нм ядро GK107. Тук любителите на преносимите компютърни системи ще получат високопроизводителния модел GeForce GTX 660M, както и малко по-малко производителните GeForce GT 650, GT 640 и GT 640 LE. Според информацията от NVIDIA, новите ускорители ще поддържат технологиите DirectX 11, PCI Express 3.0, 3D Vision, CUDA, PhysX, Optimus, OpenCL и DirectCompute, както и 128-битов интерфейс на паметта, който се явява свързващо звено между чипа и видеопаметта, която е от стандарта DDR3 или GDDR5. Основните характеристики на новите продукти са изброени в таблицата по-долу. Видеокартите GeForce 600М Series вече сме ги срещали в някои преносими компютри, базирани на процесорите Sandy Bridge, като в модели на Acer, Alienware, Asus, Dell, Gigabyte, HP, IBM, Lenovo, MSI, Samsung, Toshiba и Vizio с чипове Ivy Bridge и 28-нм ускорители от шестата серия на GeForce.

Кога таблетите на Sony ще получат ъпдейт за Ice Cream Sandwich

Posted: 23 Mar 2012 04:14 AM PDT

Sony обявиха на официалния си сайт кога таблетите им ще получат ъпдейт до последната версия на операционната система Android, позната като Ice Cream Sandwich. Моделите Sony Tablet P и Sony Tablet S ще получат версията Android 4.0.3 в края на април. Макар че от Sony не са потвърдили, анализаторите са на мнение, че всички останали таблети на Sony ще получат ъпдейта на същата дата. Ice Cream Sandwich ще въведе нови опции и функционалности в таблетите. Една от функциите се нарича Small Apps. Тя ни позволява да отворим уеб браузъра или друго приложение от типа на калкулатор (или дистанционно управление ако притежавате Tablet S) в горната част на екрана без да се налага да излизаме от приложението, което ползваме в момента. Такава функционалност не се предлага дори в iOS. При Tablet P тази нова функция ще изглежда още по-добре, тъй като допълнителните приложения ще излизат на втория екран на таблета, докато основното ще си остане непроменено на първия. Така, например, ще можем да гледаме клипове на горния екран и, същевременно, да използваме долния, за да сърфираме в Мрежата. Освен това на 21 април компанията ще представи и още един вариант на Tablet P, който ще поддържа само Wi-Fi. Спецификациите на модела са абсолютно същите с тази разлика, че новият ще има 16GB-ова microSDHC карта. 3G моделът има 2GB-ова карта. Новият Tablet P ще се появи първо в Япония и после, надяваме се, в цял свят.

Фирмата Hammacher Schlemmer представи нова пишеща машина

Posted: 23 Mar 2012 04:00 AM PDT

Част от младите хора днес въобще не са виждали пишеща машина освен, може би, в музея или в някой учебник по история. И, действително, компютърът обезсмисли този тип устройства още преди десетилетия. Това, обаче, съвсем не означава, че вече не се продават пищеши машини и то нови. Cnet.com ни разказаха именно за един нов модел - машина на Hammacher Schlemmer за $200. Машината се нарича просто The Classic Manual Typewriter ("Класическата ръчна пишеща машина"). Тя е създадена по същите стандарти, по които преди години са се произвеждали оригиналните пишещи машини. Машината има 44 клавиша, които могат да се използват за въвеждането на двойно повече символи, и работи с шрифт Pica 87, размер - 10 символа на инч. Изборът на шрифт и размер не е случаен - именно в този шрифт са написани някои от най-великите романи на 19-и и 20-и век. Машината произвежда точно този звук на печатане, който, според много известни писатели, стимулира креативността. Според Hammacher Schlemmer, машината е идеална за писане на картички или за попълване на формуляри. Тя е облицована с олекотена пластмаса, която, въпреки нея, тежи около 4 килограма. Машината работи с червена и черна макара, всяка от която струва $4,95.