неделя, 18 март 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


Lenovo подготвя анонса на моноблока ThinkCentre M92z

Posted: 18 Mar 2012 02:53 AM PDT

Преди официалния анонс на моноблока ThinkCentre M92z на компанията Lenovo в глобалната мрежа се появи информация за него. Въпреки оскъдната информация за хардуерните характеристики на компютъра, от снимките става ясно, че производителят е решил да придаде на новия си продукт външен вид като на конвенционален монитор. И на пръв поглед новият ThinkCentre M92z наистина изглежда като обикновен компютърен монитор, като всички компоненти на самия компютър са затворени в корпуса му. По информация на ресурса The Verge, новият моноблок ThinkCentre M92z ще се продава в модификации с 20- и 23-инчов дисплей, като компютрите ще работят на базата на процесори Intel Ivy Bridge, ще получат дискретна графика и капацитивни дисплеи за работа с операционната система Windows 8. Заслужава да се отбележи, че на "изтеклите" снимки липсва какъвто и да е намек за мишка - може би компанията Lenovo е решила, че в днешно време сензорният интерфейс е напълно достатъчен, а е възможно и новият продукт да се доставя в комплект с клавиатура с TrackPoint. Въпреки че официални данни за продукта засега не са съобщавани, по предварителна информация появата на Lenovo ThinkCentre M92z на пазара се очаква през месец юли тази година.

Eurocom представиха новия лаптоп Panther 4.0

Posted: 17 Mar 2012 12:17 PM PDT

Eurocom представиха нова линия от лаптопи, предназначени за заместване на десктоп системи, те са подходящи за гейминг и дори използване като работни станции. Един от тези лаптопи е новия Panther 4.0, който поддържа технологията 3D Vision на Nvidia. "Panther 4.0 3D е готов, това е система, която предлага мощността на 580M SLI и технологията Nvidia 3D Vision за да предостави на потребителите ни точно това, което искат," заяви президента на компанията Марк Биалик. Новият лаптоп ще бъде пуснат в продажба на 15. април и ще предостави възможно най-високата производителност, достъпна в едно мобилно устройство. 17.3-инчовия Panther 4.0 е базиран на Intel X79 Sandy Bridge-E чипсет и поддържа процесори като Intel Extreme Core i7 3960X, също така има и варианти на лаптопа с единичен или двоен графичен адаптер. Устройството може да бъде оборудвано с до 32GB DDR3 системна памет, с четири HDD/SSD блока и едно оптично устройство, включени са и три USB 3.0, два USB 2.0 порта, eSATA, Firewiere, GbE LAN и 802.11b/g/n Wi-Fi. Все още няма информация за цената на лаптопа.

Toshiba представиха новата си серия лаптопи Satellite P

Posted: 17 Mar 2012 11:37 AM PDT

Наскоро Toshiba представиха новата си серия лаптопи Satellite P. Тя включва два 15.6-инчови модела, които са с наименование Satellite P850 и Satellite P855 и имат 3D дисплеи, работещи без очила. Други две устройства от тази серия са 17.3-инчовите Satellite P875 и Satellite P870. Те са идеални за тези, които предпочитат високопроизводителни лаптопи с голям дисплей като дизайнерите, фотографите и медийните ентусиасти. В устройствата са използвани най-новите процесори на Intel, дискретни графични карти на Nvidia, DDR3 системна памет, също така потребителите могат да добавят Blu-ray устройство към избраните от тях модели, налични са и H/K говорители. Лаптопите ще се предлагат с HDMI изходи, поддръжка на Intel Wireless Display и до 1TB хард диск. Включени са и по четири USB 3.0 порта, а в някои модели има и хибридни дискове, които съчетават 750GB хард диск с допълнително 8GB SSD устройство, което позволява по-бързо стартиране и спестяване на енергия чрез намаляването на нуждата от въртящия се компонент. Продажбите на новите лаптопи ще започнат през втората половина на 2012, а цените се променят в зависимост от характеристиките.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Archos пускат таблет за €50

Posted: 17 Mar 2012 09:17 AM PDT

Името на френската фирма Archos винаги се е свързвало с евтини (и потенциално нискокачествени) продукти. Следващият им таблет, обаче, ще е по-евтин дори от най-евтините им модели от този клас, представяни досега. Според DigitalVersus.com, въпросното устройство ще се появи още тази година и ще се продава едва за €50. Идеята на Archos, за разлика от останалите производители на пазара, е не да си съперничат с Apple, а напротив - да станат "шампиони" на пазара за евтини таблети. Така поне се изрази Анри Кроа, главен оперативен директор и основател на Archos на последната пресконференция на компанията. С цел да постигнат целта си, те ще инвестират главно в линията таблети Arnova. Първите два модела от тази линия - 8-инчовия и 10-инчовия Arnova - бяха представени за първи път миналата година. Първоначалната им цена беше €150, но на някои места те вече могат да се намерят и за €100. Изглежда, обаче, това не е достатъчно, тъй като компанията вече се цели в таблет с цена €50. Както и сами можете да предположите, за €50 няма как да получим повече функции от най-основните. Макар че информацията за това устройство все още е оскъдна, то по всяка вероятност ще има резистивен тъчскрийн екран и ще работи с Ice Cream Sandwich. От компанията са запланували и таблети Arnova с капацитивни екрани, които също можем да очакваме още тази година. Те, също, ще бъдат доста евтини - между €70 и €80. Изобщо, цените на всички модели в линията Arnova няма да превишават €150, допълват от DigitalVersus.com. Според сайта, въпросните таблети ще бъдат представени още това лято.

Lenovo пускат първия си таблет с Windows 8 през октомври

Posted: 17 Mar 2012 08:47 AM PDT

Lenovo може да е една от първите компании, представили на пазара таблет с новата операционна система на Microsoft - Windows 8. Cnet.com съобщи, че устройството ще бъде представено още през октомври тази година. Засега, обаче, не знаем нищо конкретно за спецификациите на този таблет освен, че, по всяка вероятност, ще използва процесор на Intel. Ако това твърдение се окаже вярно то ще потвърди и всички онези по-ранни слухове, според които Windows 8 ще бъде представена именно през октомври. Досега Microsoft не са потвърждавали или отричали подобна информация. Според някои, ние, всъщност, вече сме виждали въпросния таблет. От Cnet.com ни напомнят за таблет, който Lenovo представиха на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас по-рано тази година. Таблетът тогава се появи под името IdeaPad Yoga и привлече интереса на посетителите с хибридния си дизайн, който му позволява, благодарение на вградената клавиатура, да се превърне в нещо като нетбук. Дали, обаче, това ще бъде първият таблет на Lenovo с Windows 8, на този етап не е ясно. Едно, обаче, е сигурно. Първи или не, Lenovo ще са само една от компаниите, които ще пуснат на пазара таблети с новата платформа на Microsoft идната есен. Досега същото нещо са потвърдили Dell, HP и Asus. Съвсем наскоро, пък, Nokia също обявиха плановете си за таблет, който, предвид партньорството между финландската фирма и Microsoft, по всяка вероятност също ще използва Windows 8.

Таблетът Google Nexus ще струва по-малко от Kindle Fire

Posted: 17 Mar 2012 07:47 AM PDT

До този момент Google никога не са потвърждавали официално, че възнамеряват да пуснат на пазара таблет на име Google Nexus. Това обаче съвсем не пречи на анализаторите и почитателите на Android да спекулират за какво ли не по отношение на това устройство. Според един от последните слухове, публикуван в сайта Cnet.com, например, таблетът със сигурност ЩЕ бъде пуснат съвсем скоро. Този слух потвърждава информацията, че Asus ще е компанията, която ще произведе таблета на Google. Устройството вече дори си има (предполагаемо) кодово име: Asus MeMo 370T. Едно от най-интересните неща, обаче, е предполагаемата цена на таблета. Според новия слух първоначалната цена от $199 - $249, за която бяхме уведомени, вече е заменена с нова и по-ниска. Възможно е дори Google Nexus да струва по-малко от Kindle Fire, тоест между $149 - $199. Подобна цена звучи логично, тъй като засега таблетът на Amazon е единственият, за който се твърди, че има някакъв шанс да си съперничи с iPad. Ако Google имат намерение да стъпят на този пазар, те трябва или да представят възможности по-добри от модела на Apple или просто да го продават на по-ниска цена. Второто, като че ли, е по-лесният вариант. Дали, обаче, всичко това е вярно, ще разберем в бъдеще. Междувременно, нека обобщим какви ще са спецификациите на въпросния таблет (базирайки се, разбира се, единствено на слухове): 7-инчов екран, резолюция 1280 х 800, Ice Cream Sandwich (или дори Jelly Bean) и, вероятно, чип Nvidia Tegra.

Toshiba анонсира линията карти с памет EXCERIA

Posted: 17 Mar 2012 04:25 AM PDT

Японската корпорация Toshiba анонсира нови високопроизводителни карти с памет във формат SDXC и SDHC. Продуктовата линия е получила наименованието EXCERIA. Името EXCERIA е образувано от английските думи excellent и experience - 'превъзходен' и 'опит'. Картите са произведени по изискванията на стандарта SD Memory Card Standard Ver.3.0 UHS-I и са разделена в три групи - Type 1, Type 2 и Type HD. Според производителя, продуктите от серията Type 1 са най-бързите в своя клас - те осигуряват скорост на четене на информацията до 95 MB/s и скорост на запис до 90 MB/s. Капацитетът на картите от този тип може да бъде 8, 16 и 32 GB. Картите от категорията Type 2 могат да четат данни със скорост до 95 MB/s и да записват такива със скорост до 60 MB/s. От този тип ще се произвеждат модификации с капацитет 32 и 64 гигабайта. Максималните скорости на четене и запис за картите от серията Type HD са съответно 90 и 30 MB/s, а обемът информация, която те могат да съхраняват, е 8, 16 или 32 GB. Всички карти са с размер 32,0 х 24,0 х 2,1 милиметра и тежат 2 грама. Доставките на първите продукти от семейството EXCERIA ще стартират през април. Информация за цените на новите карти засега не се съобщава.