сряда, 14 март 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


I-O Data LCD-MF274XVBR - широкоформатен японски дисплей на базата на VA-матрица

Posted: 14 Mar 2012 03:13 AM PDT

Асортиментът от компютърни монитори на I-O Data скоро ще бъде попълнен с нов широкоформатен 27-инчов модел. Дисплеят носещ маркетинговото име I-O Data LCD-MF274XVBR и работещ на базата на матрица от типа VA (Vertical Alignment) с икономична светодиодна подсветка се характеризира с ъгли на обзор по вертикала и хоризонтала 178/178 градуса. Мониторът е с номинална резолюция от 1920 х 1080 пиксела, максимална яркост 300 cd/m2, статичен контраст 5000: 1 (динамичен контраст 80000:1), времето за реакция на кристалите не надвишава 12 мс, а при активирането на функцията Overdrive, тази цифра намалява до 7 мс. I-O Data LCD-MF274XVBR поддържа технологията за подобряване на образа Renesas Neo Clear Resolution и разполага с два 1,5-ватови високоговорителя, видео-входове D-Sub, DVI и HDMI и режим за икономична консумация на електроенергия ECO Mode. Поставката на дисплея дава възможност за промяна на височината и наклона на екрана, както и неговото въртене. Моделът LCD-MF274XVBR ще се предлага с три годишна гаранция и ще бъде пуснат по магазините по-късно този месец на цената от около $ 440.

Анонсираха видеокартата ZOTAC GeForce GTX 560 SE

Posted: 14 Mar 2012 02:46 AM PDT

ZOTAC разшири продуктовата си гама от графични предложения, анонсирайки модела GeForce GTX 560 SE. Видеокартата ZOTAC GeForce GTX 560 SE е насочена към категорията от потребители, които искат да играят съвременни игри, но не желаят да харчат баснословни суми за ъпгрейд на графичната подсистема. Цената на въпросния продукт все още не е известна, но най-вероятно няма да надвишава $ 200. Ускорителят ZOTAC GeForce GTX 560 SE е снабден с 1 GB памет GDDR5 със 192-битов интерфейс и носи в себе си 288 изчислителни блока CUDA. Честотната формула на представената карта е 746 MHz за ядрото, паметта работи на честотата от 3828 MHz, а шейдърния домейн - 1492 MHz. Новата видеокарта е снабдена с интерфейсите Dual-DVI, HDMI и DisplayPort за извеждане на картината върху монитора, а в комплект с ускорителя идва и копие на играта TrackMania 2 Canyon. Датата на появата на новия 3D адаптер за съжаление все още не е обявена от ZOTAC.

Колко, всъщност, струва компютърът за $35 Raspberry Pi

Posted: 14 Mar 2012 02:13 AM PDT

Raspberry Pi - станал известен също като "компютърът за $35" - беше представен в края на февруари. Устройството беше посрещнато с толкова голям интерес от страна на потребителите, че сайтовете на търговските партньори на Raspberry Pi Foundation бяха блокирани за известно време. Е, вече всичко изглежда наред. Междувременно, обаче, се разбра, че, всъщност, компютърът за $35 ще струва малко повече. Според ArsTechnica.com, цената на компютъра ще е по-скоро $50. Това стана ясно, след като от фондацията, разработила устройството, най-накрая определиха каква ще е цената на доставката му. Един от онлайн магазините, които предлагат Raspberry Pi, например, RS Components продават компютъра на цена £21.60. Цената на доставката за цял свят, пък, е £4.95. Когато добавим към всичко това и ДДС, крайната цена на продукта достига £31.86 - доста повече от $35. RS Components твърдят, че вече са получили над 200 хиляди поръчки от потребители. Голяма част от тях, обаче, няма да получат нищо. Говори се, че първата партида компютри наброява само 10 хиляди бройки, които ще бъдат разпределени между RS Components и друг магазин - Premier Farnell. От RS Components ще разпределят устройствата на принципа "който превари, той завари", тоест, първите 5 хиляди потребители, които са се регистрирали в сайта, ще получат своя компютър. Останалите ще трябва да изчакат до втората партида. Ако съдим по голямото търсене, то най-вероятно, потребителите нямат нищо против по-високата цена. Все пак, срещу $50 можем да получим компютър с Linux, с размерите на тесте карти, но със спецификации като 700MHz ARM11 CPU и 256MB of RAM.

Производството на Apple iTV започва през май

Posted: 14 Mar 2012 12:36 AM PDT

Както всеки продукт на Apple и първият smart телевизор на компанията се превърна в източник на доста слухове и спекулации, но сега вече се знае кога ще започне производството му. Въпреки това, все още има много неотговорени въпроси. Анализаторът от Jefferies Питър Мисек смята, че Apple ще са готови да започнат производство през май или юни. Той отбеляза, че производителите на дисплеи вече получават малки количества компоненти и се очаква първите дисплеи да бъдат готови скоро. Разбира се, увеличаването на производството ще отнеме малко време и първоначално очаква се да бъдат произведени от 2 до 5 милиона телевизора, а доста голяма част от тях ще са готови за продажба до представянето на продукта, което ще стане през последната четвъртина на 2012. Това може да изглежда като доста дълго време, но потребителите, които вярват, че iTV е задължителен за закупуване продукт, по-добре да започнат да спестяват възможно най-скоро. Анализаторите вярват, че най-голямото i-устройство ще струва два пъти повече в сравнение с обикновени телевизори със същия размер.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ултрабуковете Samsung Series 5 са достъпни за предварителни поръчки

Posted: 13 Mar 2012 10:21 AM PDT

Въпреки, че цените на ултрабуковете Samsung Series 5 не са много по-различни от тези на Asus Zenbook UX31A и UX21A, новите устройства поне вече са достъпни за предварителни поръчки. 13.3-инчовият Series 5 модел се предлага на цена от $879, което се равнява на 670.07 евро, а 14-инчовият модел е с цена $917, което се равнява на 699 евро. Разделителната способност на двата ултрабука е 1.366x768 пиксела. Останалите характеристики на устройствата са почти еднакви, което не е изненадващо. В тях е използван двуядреният процесор Intel Core i5-2467M и 4GB DDR3 системна памет, както и 500GB хард диск с 16GB NAND флаш кеш. И в двата модела са включени по два USB 2.0 порта, два USB 3.0 порта, камера, Bluetooth 3.0, Gigabit Ethernet, HDMI изход, 4 в 1 четец на карти, но в 14-инчовият модел има и оптично устройство. За съжаление, изглежда, че в ултрабуковете няма да има Radeon хибридни графични устройства. Надяваме се вградената графична карта Intel Graphics Media Accelerator HD да е достатъчно добра. This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Геймърският лаптоп Razer Blade 2.0 ще използва Ivy Bridge процесор и Kepler графична карта

Posted: 13 Mar 2012 09:42 AM PDT

Ноутбукът Razer Blade беше доста странен продукт на гейминг пазара, тъй като съчетаваше отличен дизайн със слаби компоненти (двуядрен процесор и графичната карта GeForce GT 555M), но Razer Blade 2.0 може да бъде напълно различен. Първоначалните характеристики на Razer Blade включваха и 320GB хард диск, което е напълно безсмислено за геймърски ноутбук с толкова висока цена - $2800, което се равнява на 2136 евро. Но по-късно това беше променено, тъй като от компанията оборудваха продукта си с 256GB SSD устройство точно преди пускането му. За сега няма подробна информация за Razer Blade 2.0, но според BSN, очаква се той да бъде пуснат тази година. Новото устройство не само ще използва Intel Ivy Bridge процесор, но също така ще включва и Nvidia Kepler мобилна графична карта. Той ще бъде пуснат вероятно между юни и август, тъй като Intel доста се забавиха с пускането на Ivy Bridge чиповете. Надяваме се, той да се предлага на по-достъпна цена, тъй като тази на Razer Blade e прекалено висока за такъв ноутбук, защото използваните в него компонентите са твърде слаби.

Nvidia GTX 680 ще се конкурира с HD 7970

Posted: 13 Mar 2012 03:19 AM PDT

Според източници, близки на Nvidia изглежда, че предстоящата да бъде пусната графична карта Nvidia GTX 680, която е базирана на графичното ядро GK104 Kepler ще се продава за около $550, което се равнява на цената на AMD Radeon HD 7970. От Nvidia също така са направили смело твърдение, с което обещават да предоставят по-висока производителност на ват в сравнение с конкуренцията. Тези слухове все още не са потвърдени от компанията, но за сега се знае, че производителността на GTX 680 ще бъде подобна на Radeon HD 7970, тъй като тя се представя по-добре в някои тестове и игри, а в някои по-лошо. Но се очаква, тя да се представи по-добре в повечето DirectX 11 тестове. Според други слухове пък, графичната карта ще бъде с 200W TDP и ще се нуждае от два 6-пинови PCI-Express захранващи конектора. Решението на Nvidia да пуснат новата си графична карта на тази цена не е изненадващо, но се надяваме тя да е с по-ниска цена. Тъй като тези слухове още не са потвърдени, надяваме се с наближаването на датата за пускане на графичната карта, да получим повече информация.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now