вторник, 6 март 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


Норвежка фирма представи клавиатури с NFC за мобилни устройства

Posted: 06 Mar 2012 01:32 AM PST

NFC или Near-Field Communication е технология, която позволява плащането през мобилни устройства чрез "комуникация в близко поле" или, с други думи казано, без физически достъп до конкретния четец на дебитни или кредитни карти. Въпреки че това е най-популярното и най-обещаващо приложение на тази технология, една норвежка фирма показа, че тя може да се използва и за други цели. Gizmag.com докладваха, че фирмата one2TOUCH е представила силиконови клавиатури, които използват NFC, за да се свържат към смартфона или таблета. Единственото, което потребителите трябва да направят, е да поставят мобилното си устройство върху предназначеното за това място на клавиатурата - няма нужда от никакви кабели. Клавиатурата е водоустойчива, а фактът, че е изработена от силикон, означава, че може да се сгъва и да се побира почти навсякъде. one2Touch твърдят, че устройството е универсално, тоест, работи с почти всички смартфони. Потребителите трябва единствено да инсталират един драйвър в мобилното си устройство. Скоро този драйвър ще се появи и в Android Market и в App Store. Що се отнася до таблетите, при тях клавиатурата ще наподобява по-скоро калъф. Дали той ще пасне на всички модели таблети, обаче, не е съвсем ясно. Иначе, устройството е предназначено за онези потребители, които се чувстват ограничени от тъчскрийна, особено по време на писане. На този етап нямаме информация за цената на клавиатурата, тъй като от one2Touch все още търсят партньор, който да се ангажира с разпространяването й в Европа.

Asus представиха Radeon HD 7870 и 7850 DirectCU II

Posted: 06 Mar 2012 12:13 AM PST

Малко след като AMD анонсираха графичните карти Radeon HD 7950 и HD 7970, Asus представиха две нови решения, базирани на тези карти, които включват патентования от компанията DirectCU II дизайн, който помага за работата на по-високи честоти на графичните карти. Дизайнът е базиран на голям двуслотов охладител, който се състои от четири медни топлоотводни тръби и алуминиев радиатор и два вентилатора, които осигуряват голям въздушен поток. Четирите топлоотводни тръби с в директен контакт с графичното ядро, следователно DirectCU II помага на графичните карти на Asus да предоставят по-добра термална производителност в сравнение с други решения, базирани на референтния дизайн на AMD. Специалната охладителна система също така е позволила на Asus да овърклокнат графичните ядра Pitcairn на двата DirectCU II модела. Честотата на HD 7870 е 1100MHz, а тази на HD 7850 е 975MHz. И при двете графични карти честотата на 2GB GDDR5 паметта е покачена на 1250MHz. За нормална работа, препоръчителните честоти на AMD за Pitcairn XT и Pro ядрата са нагласени съответно на 1000MHz и 860MHz, а паметта е на 1.2GHz. Въпреки различните си ядра, двете графични карти от Asus HD 7800 series имат същите изходи, които включват по един DVI-I и по един HDMI, както и по два Mini-DP порта. За тези, които все още използват VGA монитор, в пакета е включен DVI to D-Sub адаптер. За съжаление Asus не дадоха информация за цените на двете графични карти от Radeon HD 7800 series. Въпреки това, предвид подобрените им характеристики, Asus Radeon HD 7870 и HD 7850 DirectCU II се очаква да надвишат препоръчителните цени на AMD, които са съответно $350 и $250 (265 и 190 евро).

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

AMD официално представиха Radeon HD 7850 и HD 7870

Posted: 05 Mar 2012 11:04 AM PST

Advanced Micro Devices най-накрая официално представиха новите си графични карти от линията Radeon HD 7000. Те са с наименование Radeon HD 7850 и Radeon HD 7870 и са част от Pitcairn. Първата от двете е по-слаба и има 1024 поточни процесора, 64 текстурни и 32 растерни блока. Както и 2GB GDDR5 памет с 256-битов интерфейс и тактова честота 1200MHz. А честотата на графичното ядро е 860MHz. Radeon HD 7870 има 1280 поточни процесора, 80 текстурни и 32 растерни блока, както и 2GB памет. Честотата на паметта е същата като тази на Radeon HD 7850, но графичното му ядро работи на 1GHz. Това е първата референтна карта с такава честота. "Разработени да превъзхождат, предназначени за ефективност и оборудвани с невероятни функции, AMD Radeon HD 7800 series предлагат повече в сравнение с най-съвременните карти в света: те предлагат невероятна производителност, която всеки геймър заслужава," заяви корпоративният вицепрезидент и генерален мениджър на отдела графични карти на AMD Мат Скайнър. "AMD водят в индустрията на графичните иновации с ненадмината производителност и несравнимите технологии като нашата GCN архитектура, която промени игрите." Radeon HD 7850 струва $249/188.72 евро, а 7870 струва $349/264.51 евро. Продажбите ще започнат на 19 март. "AMD пуснаха пълния си комплект от следващото поколение графични карти за много кратко време," заяви главният изпълнителен директор на Newegg North America Робърт Е. Белак. "С пускането на AMD Radeon HD 7800 series сега можем да предложим на потребителите си линия от 28nm графични карти, осигурявайки им производителността от която се нуждаят при игри. Щастливи сме да работим с AMD за пускането на тези карти на пазара."

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

HIS представи цели три видеокарти от серията Radeon HD 7800

Posted: 05 Mar 2012 05:50 AM PST

HIS напълно е подготвена за официалното пускане на графични ускорители от серията Radeon HD 7800. Продуктите от този разработчик ще принадлежат към линията IceQ. Производителят представи три модела под имената HIS Radeon HD 7850 IceQ X, Radeon HD 7870 IceQ X и Radeon HD 7870 IceQ iTurbo, първите два от които са оборудвани с охладителната система IceQ, която вече сме виждали в решенията от предишни поколения. Охладителят има някои различия в конструкцията и дизайна на печатната платка, но концепцията остава същата: медни топлинни тръби, алуминиев радиатор и централен вентилатор. Видеокартата HIS HD 7850 IceQ X се характеризира с препоръчителна честотна формула (860/4800 MHz - за ядрото/паметта), а HD 7870 IceQ X е с референтни честоти (1000/4800 MHz). Адаптерът HIS HD 7870 IceQ iTurbo е оборудван с нова охладителна система, която никога досега не е използвана от разработчика. Масивният охладител се състои от алуминиев радиатор, пронизан от четири 8мм медни топлинни тръби, а цялата конструкция образува една голяма турбина. Важно е да се отбележи, че въпреки оригиналния си дизайн, тази модификация също работи с препоръчителната честотна формула.

ECS представи два моноблока от серията G24

Posted: 05 Mar 2012 05:11 AM PST

Без да дочака откриването на международното изложение CeBIT 2012, което ще се проведе в германския град Хановер, компанията ECS представи два нови моноблока, включени в продуктовата линия G24. На пръв поглед двата модела изглеждат съвсем като обикновени монитори, но именно в това се състои и тяхното предимство - заемайки малко място, те гарантират на потребителя висока производителност във всяко приложение и имат атрактивен дизайн. Първият компютър ECS от серията G24 е получил наименованието Aura. Той е оборудван с 23,6-инчов сензорен дисплей с резолюция Full HD и два високоговорителя, разположени точно под дисплея. В случай на нужда моноблокът може да бъде свързан към голям панел чрез интерфейс HDMI. ECS Aura е решение за любителите на техниката със съвременен дизайн. Компютър номер две, ECS Odin, е проектиран с много по-строг външен вид, но също така разполага с 23,6-инчов Full HD сензорен екран, HDMI порт и чифт високоговорители. Последните са трудно забележими. Трябва да се отбележи, че производителят не съобщава данни относно спецификациите на новите си продукти, като явно е решил да стори това на тяхната подробна презентация в Германия след няколко дни. Въпреки това, стана ясно, че двата компютъра са базирани на дънна платка във форм фактор miniITX с поддръжка на процесорите Intel Sandy Bridge. Максималните конфигурации на десктопите ще бъдат оборудвани с дънни платки с чипсет Intel H61 Express, поддържащи процесори от серията Ivy Bridge, чийто пазарен старт бе изтеглен за идващото лято. Представители на компанията споменаха и за възможност за самостоятелен ъпгрейд на системата - най-малкото за подмяна на твърдия диск.

Samsung анонсира Galaxy Player 70 Plus с двуядрен процесор

Posted: 05 Mar 2012 04:30 AM PST

Компанията Samsung анонсира нов мултимедиен плейър под името Galaxy Player 70 Plus. Новият продукт е базиран на двуядрен процесор с тактова честота 1 GHz. Galaxy Player 70 Plus работи под управлението на операционната система Android 2.3. Той е оборудван с 5-инчов сензорен дисплей, фронтална VGA камера и 5 мегапикселова камера на задния панел, както и със слот за карти с памет в допълнение към вградената такава (16 или 32 гигабайта). Заслужава да се отбележи наличието в новия модел на безжични адаптери Wi-Fi 802.11 a/b/g/n и Bluetooth 3.0, GPS, както и на цифров TV тунер, който получава сигнали по стандарта T-DMB. Захранването на устройството се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 2500 mAh. Размерите на Galaxy Player 70 Plus са 78,2 х 141,3 х 11,9 милиметра, а теглото му е 186 грама. Мултимедийният плейър Galaxy Player 70 Plus с 16 гигабайта вградена памет вече може да бъде закупен на цена 355 щатски долара, а моделът с 32 GB - за $ 420.

Gigabyte G1.Sniper M3 - първата компактна платка от серията G1.Killer

Posted: 05 Mar 2012 04:30 AM PST

След като от Gigabyte Technology публикуваха снимките и спецификациите на дънната платка G1.Sniper 3, в интернет се появи информация за още един представител от овърклокърската линия G1.Killer. Това е първото решение от тази серия, произведено в компактния форм-фактор Micro-ATX, и носи маркетинговото наименование G1.Sniper M3. Предстоящата платка е базирана на чипсета Intel Z77 Express, поддържа процесорите от семействата на Ivy Bridge и Sandy Bridge под сокета LGA1155. Моделът е снабден с 9-фазна захранваща подсистема VRM (4-пинов конектор ATX). Сокетът е свързан с четири DDR3 DIMM слота и дава възможност за инсталиране на двуканални модули оперативна памет. Върху черната печатна платка са разположени три слота PCI-Express x16, два от които са свързани с процесора, а така също има място и за един PCI-Express 2.0 x1. За инсталирането на носители на информация са предвидени два порта SATA III (6 Gb/s), три SATA-II (3 Gb/s) и e-SATA 3Gb/s и всички те са изведени на интерфейсния панел. Бъдещият собственик на това дъно ще намери тук четири конектора USB 3.0, Gigabit Ethernet мрежов модул (Intel 82579V) и видео-изходите DVI, D-Sub, HDMI и DisplayPort. Информация за цената и датата на пускане на дънната платка Gigabyte G1.Sniper M3 все още няма.

Archos анонсира таблета Arnova 7c G3 с Android 4.0

Posted: 05 Mar 2012 04:09 AM PST

Компанията Archos подготвя пускането на пазара на таблета Arnova 7c G3 със 7-инчов дисплей. Моделът е оборудван с процесор Qualcomm MSM8255, работещ на тактова честота 1,4-GHz, а обемът на оперативната памет на устройството е 1 GB. Таблетът работи под управлението на операционната система Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Моделът е снабден още с флаш-памет с капацитет 4 GB (разширяема чрез карта с памет във формат microSD), безжични адаптери Wi-Fi (802.11b/g/n) и Bluetooth, приемник за сателитна навигация GPS, сензор за ориентация, както и с интерфейси MicroHDMI и USB. Устройството разполага с две камери - фронтална с 0,3-мегапикселова матрица и 3-мегапикселова на задния панел. Резолюцията на екрана на новия продукт на компанията Archos е 800 х 480 пиксела. Размерите на таблета са 191,5 х 119 х 10,5 милиметра, а теглото му е около 370 грама. Информация за ориентировъчната продажна цена на Arnova 7c G3 и за очакваната дата на появата му на пазара засега не се съобщава.

Характеристики и снимки на дънната платка Gigabyte G1.Sniper 3

Posted: 05 Mar 2012 04:09 AM PST

Gigabyte Technology продължава да разширява овърклокърската си линия от дънни платки наречена G1.Killer. Първият представител от серията носи името G1.Sniper, на базата на чипсета Intel X58 (под сокета LGA1366), второто поколение дънна платка е базирано на чипсета Intel Z68 (LGA1155), а днес стана достъпна информация за модела G1.Sniper 3, за основа на която служи най-новата логика Intel Z77 (LGA1155). Предстоящият нов продукт дава възможност за инсталиране на до четири графични карти в слотове PCI-Express x16 3.0, обединени в CrossFire/SLI. Сокетът LGA1155 се захранва от мощна 15-фазна захранваща подсистема VRM, а така също са налични и четири DIMM DDR3 слота с поддръжка на двуканални планки оперативна паметта. Сред наличните разширителни слотове присъстват и четири PCI-Express x16 3.0 (x16/NC/x16/NC; x16/NC/x8/x8; x8/x8/x8/x8), два PCI-Express 2.0 x1 (свързани с PCH) и един PCI. За инсталиране на устройства за съхранение на информация има шест порта SATA III (6 Gb/s), четири SATA-II (3 Gb/s) и mSATA 6 Gb/s. От Gigabyte тук са заменили използвания в предишните модели звук Creative X-Fi със Sound Core3D на същата компания със специален цифров сигнален процесор (DSP). Сред наличните видео-изходи може да бъде открит пълен набор - DVI, D-Sub, HDMI и DisplayPort, както и двоен UEFI BIOS с интерфейса 3DBIOS. Платката Gigabyte G1.Sniper 3 използва познатата за серията черна печатна платка със светлозелени елементи и е снабдена с много овърклокърски функции и охлаждане на базата на топлинни тръби.