сряда, 21 март 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


Прогнозират трудно начало за таблетите и ултрабуците с Windows 8

Posted: 21 Mar 2012 02:08 AM PDT

По последни данни, макар и без официалното потвърждение на Microsoft, Windows 8 ще бъде официално представена през октомври. Базирайки прогнозите си на това очакване, анализаторите предричат, че новата версия на операционната система ще успее да пораздвижи пазара за компютри, който през първите шест месеца на 2012 година ще остане в същото затруднено положение, в което е от няколко години насам. Като цяло, обобщават от Cnet.com, продажбите на компютри през 2012 година ще бъдат с 5% повече от тези през 2011 година. 5%, разбира се, не е особено висок ръст, но, според анализаторите, първите устройства с Windows 8 ще се установят доста трудно на пазара. Що се отнася до ултрабуците, например, преобладаващото мнение е, че производителите ще минат през един етап на проби и грешки преди да намерят успешната формула, която ще им гарантира добри продажби. От фирмата ICD, освен това, смятат, че дори новият iPad няма да понижи интереса на потребителите към компютрите, който ще бъде отново привлечен благодарение на Windows 8. Според тях, таблетите ще продължат да се възприемат само като мултимедийни устройства, не особено подходящи за сериозна работа. Гореспоменатият етап на "проба и грешка", според ICD, ще продължи не само до края на тази година, но и през 2013 година. Едно от най-големите предизвикателства пред производителите ще бъде амбицията им да представят на пазара устройства с характеристиките на таблет, но с формата на персонален компютър. Преди компаниите да разберат как точно трябва да направят това, продажбите на компютри няма да отбележат особено висок ръст.

Фирмата Hublot представи часовник за $5 милиона

Posted: 21 Mar 2012 01:28 AM PDT

Днес много хора твърдят, че мобилните телефони са обезсмислили нуждата от часовници. Ако и вие сте сред тях, то сигурно трудно ще си обясните защо на някой ще му трябва часовник за $5 милиона. Е, изглежда, от фирмата Hublot не са си задали този въпрос. Швейцарската компания наскоро пусна на пазара часовника Big Bang, за който твърдят, че е "най-безценният" модел в 32-годишната им история. Big Bang е облицован с 18-каратова платина, в която са вградени 302 диаманта. Циферблатът е направен от същата платина и в него има още 179 диаманта. Гривната съдържа още 782 диаманта. Това, обаче, не е всичко. В нея, също така, са инкрустирани шест по-големи диаманта, всеки от които е най-малко 3-каратов. Всеки, който си купи часовника, освен това ще получи и няколко допълнителни диаманта. В крайна сметка, общият брой диаманти по часовника е - дръжте се - 1282, като само малките диаманти правят повече от 100 карата. В петте милиона, също така, влиза и труда на бижутерите, които е трябвало да поставят всеки от хилядата диаманти поотделно. От Hublot разкриват, че на екип от 17 души трябвало да работят на пълен работен ден в продължение на седем месеца, за да изработят часовника. И, да, Big Bang е единствен по рода си. Освен това, той най-вероятно няма да се продава, а ще обикаля света, участвайки в изложби. Първата му спирка ще е Сингапур, където ще бъде показан в няколко ювелирни магазина.

Овърклокърска версия на Sapphire Radeon HD 7750

Posted: 20 Mar 2012 05:25 AM PDT

Преди време Ви запознахме с предлаганите от различни производители графични карти Radeon HD 7770 и HD 7750, сред които беше и модел, носещ името Sapphire Radeon HD 7750, характеризиращ се с препоръчителна честотна формула и нереферентна охладителна система. Наскоро Sapphire Technology добави към портфолиото си овърклокърска версия на този адаптер, която е предназначена за по-взискателните потребители. Предстоящият нов продукт е с 28 нм AMD Cape Verde Pro ядро, снабдена е с 512 поточни процесора Graphics CoreNext (GCN) и 16 растерни блока, достъпна е 128-битова шина на паметта и 1024 MB VRAM GDDR5. Честотната формула (800/4500 MHz за ядрото/паметта) е повишена до 850/4800 MHz. Картата е със зелена печатна платка и размери от 170 (Д) x 105 (Ш) x 43 (В) мм, а двуслотовото охлаждане се състои от вентилатор и алуминиев радиатор. За връзка с монитора, на интерфейсния панел са налични видео-изходите Dual-Link DVI, HDMI и DisplayPort 1.2, а така също е предвидена и поддръжка на технологиите AMD Eyefinity 2.0, AMD PowerTune, Shader Model 5.0, OpenGL 4.2 и DirectX 11. Цената на овърклокърската версия на видеокартата Sapphire Radeon HD 7750 OC все още не е обявена.

Inno3D подготвя още една модификация на GeForce GTX 560 SE

Posted: 20 Mar 2012 04:57 AM PDT

На страниците на нашия сайт вече имахме възможност да се запознаем с оригиналния графичен ускорител GeForce GTX 560 SE, в изпълнение на Inno3D, която по всичко личи, че е предназначена за вътрешния пазар. Днес, добре известният разработчик добави на официалния си сайт още една модификация на този адаптер с референтен дизайн. За оптималния температурен режим на 40-нм ядро NVIDIA GF114 отговоря еталонния двуслотов охладител с турбина. Ускорителят включва 228 поточни CUDA-процесора, 192-битов интерфейс на паметта и 1024MB видеопамет от стандарт GDDR5. За подобряване производителността на видеокартата, професионалистите от Inno3D са повишили честотите на продукта още в завода: препоръчителната честотна формула (746/1492/3828 MHz за ядрото/шейдърите/паметта) е повишена до стойностите от 800/1600/4000 MHz. Ускорителят включва видео-изходите DVI-I (х2) и mini-HDMI 1.4a, а така също присъства и поддръжка на технологиите DirectX 11, CUDA, PhysX, 3D Vision и 2-Way SLI. Да се ​​надяваме, че фабричния овърклок на тактовите честоти ще помогне на видеокартата Inno3D GeForce GTX 560 SE на пазара да се конкурира със своя съперник в лицето на AMD Radeon HD 7770.

Lian-Li анонсира компактния алуминиев корпус на колела PC-Q15

Posted: 20 Mar 2012 04:18 AM PDT

Lian Li Industrial традиционно предлага на своите клиенти висококачествени компютърни кутии за всички вкусове. Днес разработчикът анонсира новото си компактно шаси, наречено PC-Q15. Моделът може да бъде отлична основа за създаването на малка, но производителна медийна система. Бъдещият собственик на представената кутия ще може да инсталира дънна платка във форм-фактор Mini-ITX, а за удобното пренасяне на система, специалистите от Lian-Li са оборудвали своя продукт с миниатюрни колела. Размерите на шасито са 210 х 216 х 330 мм и тегло 3.3 кг, а в предната част присъства едно 5,25-инчово отделение, като в долната част са разположени два USB 3.0 порта и вентилационния отвор, през който може да се види 120-милиметровия вентилатор. За монтажа на 3,5-инчово дисково устройство е предвидено едно място с възможност за "гореща" замяна, а така също са налични и три места за монтирането на 2,5-инчови HDD/SSD. Потребителите имат възможност да поставят вътре в Lian Li PC-Q15 графичен ускорител с дължина на печатната платка до 250 мм, процесорен охладител с височина до 90 мм, а в комплект с продукта пристига и 300-ватово захранване със сертификата 80 Plus. Новият компютърен корпус на Lian Li е достъпен в сребрист и черен цвят и в зависимост от региона ще се продава на цена от $ 179 или € 179.

Появиха се снимките на графичния ускорител Gigabyte GeForce GTX 680

Posted: 20 Mar 2012 03:55 AM PDT

В Мрежата се появиха не много качествени снимки на предстоящия графичен ускорител GeForce GTX 680, благодарение на участник от чуждестранен хардуерен форум, известен с ника ironman86. Този път пред нас се появи модификация от Gigabyte Technology, която с изключение на охладителната система, не се различава от референтния модел, предложен от NVIDIA. Предстоящият графичен ускорител носи кодовото име GV-N680D5-2GD-B, а за неговото охлаждане е отговорен стандартен двуслотов охладител с голяма турбина. Охладителят е украсен с хубава рисунка във вид на неонова лампа, като в същия стил е оформена и опаковката на адаптера. Видеокартата е снабдена с два допълнителни 6-пинови захранващи конектора PCI-E Power и включва в себе си 2048 МВ видеопамет от стандарт GDDR5, поддръжка на инструкциите DirectX 11, интерфейса PCI Express 3.0 x16 и ще се предлага от производителя с три годишна гаранция за качество. Цената на видеокартата Gigabyte GeForce GTX 680 за съжаление все още не е съобщена.