неделя, 11 март 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


EVGA ще пуснат нова Z77-базирана дънна платка

Posted: 10 Mar 2012 11:55 PM PST

На изложението CeBIT много компании представиха Z77-базирани дънни платки и една от тях е EVGA. Компанията е решили да покаже собствен вариант, който вероятно ще е готов за пускането на Ivy Bridge следващия месец. На снимката се вижда, че това е LGA1155 дънна платка от висок клас. EVGA не предоставиха подробности за новия си продукт, той дори няма наименование, но както се вижда на снимката долу, дънната платка включва 10-фазен VRM, четири слота за DDR3 памет, общо пет PCI-Express x16 слота и много други характеристики, сред които и Thunderbolt порт, който беше показан и на други 7-series дънни платки от висок клас на изложението CeBIT. Останалите характеристики включват правоъгълен 24-пинов захранващ конектор, два 8-пинови захранващи конектора за процесора, два 6-пинови PCI-Express захранващи конектора за добавяне на допълнителна графична мощ, четири SATA 6Gbps и четири SATA 3Gbps порта. Дънната платка има и Gigabit Ethernet, вграден LED дебъг, бутони за включване, рестартиране и изчистване на CMOS, превключвател за PCI-Express и няколко USB 3.0 и USB 2.0 порта. Цветовете, използвани в дънната платка са черно/червено. Също така е включен и PCI-Express бридж-чип, който най-вероятно е предоставен от PLX. Разбира се, не са предоставени други подробности, но се очаква това да стане скоро.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Thermaltake и BMW представиха нов модел от линията мишки Level 10

Posted: 10 Mar 2012 10:11 AM PST

На тазгодишното издание на изложението CeBit фирмата Thermaltake представи нов модел от серията си мишки Level 10, съобщиха Techspot.com. Мишката, за която фирмата загатна още през януари, е създадена с партньорството на DesignworksUSA - дъщерна компания на BMW и е първият продукт, който двете фирми правят заедно от началото на партньорството им преди три години. Level 10 M изглежда точно толкова странно, колкото и останалите попълнения на серията. Въпреки необичайната си форма, обаче, тя е създадена по всички принципи на ергономията. Основата е направена от солиден алуминий, който прави устройството доста здраво, а отвореният дизайн позволява преминаването на въздух с цел предпазване от проблеми, свързани с продължителната употреба на мишката. Отворите на горната част на мишката, например, са проектирани специално с целта да държат пръстите ни на хладно по време на дълги геймърски сесии. Всеки потребител, освен това, ще може да променя височината и ъгъла на тази горна част, така че да му е най-удобно да борави с мишката. По цялото устройство има общо 11 бутона, всеки от който може да се програмира според нуждите на собственика си. Освен всичко друго, мишката може да свети в седем различни цвята, като цветовете се променят чрез специално приложение. Същото приложение може да се използва и за описаното по-горе програмиране на функциите на бутоните. Мишката ще се появи по магазините през пролетта. Засега няма данни за цената й, но разбрахме, че тя ще се предлага в три цвята - черно, бяло и войнишко зелено.

AMD ще започнат производството на процесора FX 8350 през третата четвъртина на 2012

Posted: 10 Mar 2012 06:50 AM PST

Производството на процесора AMD FX 8350, който замести AMD FX 8150 ще започне през третата четвъртина на 2012. Все още не е ясно, дали новият процесор ще бъде пуснат в продажба през същия период, но изглежда, че това е планът на AMD. От компанията съобщиха, че тестовите варианти на новия FX процесор да бъдат предоставени на партньорите им рано през втората четвъртина на 2012, а рано през третата четвъртина, процесора ще е готов за производство. Ако всичко върви по план, през третата четвъртина на 2012, AMD ще започнат производството на новия процесор, а продажбите ще започнат, когато се натрупа достатъчно голям брой продукти. AMD FX 8350 е базиран на осем Vishera 32nm ядра, които поддържат технологията Enhanced AMD Turbo Core, DDR3 1866 и използват същия AM3+ сокет. За сега от AMD не са предоставили информация за тактовите честоти на процесора. Той ще замести FX 8150, който е базиран на 32nm Zambezi ядро и е с честота 3.6GHz, има 8 ядра, 16MB кеш, както и Turbo режим, който осигурява честота до 4.2GHz. AMD FX8350 ще увеличи производителността на високия клас AMD процесори, а ядрата Vishera обещават по-добра производителност на същите честоти. Няма информация за цената на новия процесор, но AMD FX 8150 се продава за достъпните 230 евро.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now