понеделник, 27 февруари 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


Hewlett-Packard пуска нетбука Mini 210 на базата на Intel Cedar Trail

Posted: 27 Feb 2012 02:08 AM PST

Днес се появи информация, че Hewlett-Packard са създали обновена версия на своя 10,1-инчов нетбук (1,83 GHz). Според чуждестранни източници, новият продукт работи под управлението на операционната система Windows 7 (Starter или Home Premium 32-бит), носи в себе си 1 GB или 2 GB оперативна памет, носител на информация с обем на паметта достъпна за потребителя 500 GB и голяма влагозащитена клавиатура. Моделът ще се предлага с две версии на екрана с номинална разделителна способност от 1024 x 600 или 1366 x 768 пиксела. Освен това, тук си струва да споменем, че в HP Mini 210 присъства уеб-камера, аудиосистема производство на Beats, мрежова карта, WiFi-адаптер (802.11 b/g/n), многоформатен четец на карти памет и 6-клетъчна акумулаторна батерия, позволяваща работа на устройството почти девет часа с едно презареждане. Нетбукът ще бъде на разположение за клиентите в пет цвята - Sharcoal (черно), Ocean Drive (синьо), Luminous Rose (розово), Crimson Red (червено) и Sweet Purple (виолетово), а базовата конфигурация ще струва $ 300.

Eurocom ще използват Intel 520 series твърдотелни дискове в ноутбуковете си

Posted: 26 Feb 2012 11:44 PM PST

Eurocom винаги са били известни с високопроизводителните си лаптопи и мобилни работни станции, предназначени за заместване на десктоп компютри. Наскоро от компанията анонсираха, че в системите им вече могат да бъдат използвани високопроизводителните 520 series SSD на Intel. 520 series дисковете са предназначени за отговарянето на нуждите на потребителите и ентусиастите, които искат отлична производителност. Устройствата достигнат максимална последователна скорост на четене 550MB/s, докато последователната скорост на запис е 520MB/s. В допълнение, произволна 4K производителност на запис достига 80.000 IOPS, а произволната 4К производителност на запис достига 50.000 IOPS. Дисковете могат да бъдат свързани към системата чрез SATA 6Gbps интерфейс, което е идеално за Sandy Bridge-базираните ноутбукове на Eurocom, тъй като имат нейтив поддръжка на 6Gbps. Продуктите, които могат да бъдат обновени с тези дискове са 15.6-инчовия Racer и 17.3-инчовия Neptune, също така и наскоро пуснатата работна станция Panther 4.0, базирана на Sandy Bridge-E процесорите на Intel, предназначени за ентусиасти. В устройството могат да бъдат инсталирани до четири Intel 520 series дискове, дори се предлага опция за конфигуриране на тези дискове като част от RAID масив. Освен това, потребителите могат да добавят други SSD устройства, хард дискове и хибридни дискове към тези на Intel. За сега, няма информация, колко ще струва обновлението до 520 series дисковете, но по магазините цените им започват от $149 (114 евро) за 60 гигабайтовия вариант и достигат $999 (около 769 евро) за 480 гигабайтовия. Твърдотелните дискове 520 series бяха пуснати в началото на февруари и са първите дискове на Intel, в които се използват контролери, създадени от SandForce. Тези дискове са познати още като Cherryville.

GK104 вече е в производство

Posted: 26 Feb 2012 12:58 PM PST

Наскоро стана ясно, че от компанията Nvidia най-накрая са говорили с партньорите си за високо-конфиденциалните си Kepler продукти. От компанията са съобщили, че те вече са готови с референтния дизайн и производството на графичните карти вече са започнало. Изглежда, че повечето от картите, включени в първата вълна ще са подобни, като основната разлика между тях ще са охладителните системи, които са осигурени от партньорите на компанията, а карти със собствен дизайн на партньорите им ще са достъпни малко по-късно. До месец април се очаква Nvidia да са готови за пускането на GK104, но засега няма точни дати. Изпълнителният директор на компанията Джен-Сун Хуанг съобщи, че Nvidia са имали проблем със започването на производството на новите си 28nm графични карти, но той също изясни, че проблема не е нищо в сравнение с прехода към 40nm преди няколко години. Въпреки някои слухове, че Kepler ще е с много добра производителност, AMD все още се радват на високите продажби на продуктите си, създадени по 28nm процес на разработка. Сега те се подготвят да пуснат нови графични карти от нисък и висок клас.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sony представиха луксозен ноутбук от линията Vaio Z

Posted: 26 Feb 2012 07:56 AM PST

Sony представиха нов луксозен ноутбук, предадоха DigitalVersus.com. Името на ноутбука е VPCZ21V9E и той е част от така наречената "ултра-портативна" серия Vaio Z. Ноутбукът има 13,3-инчов екран, използва процесор Intel Core i7, има два SSD и се предлага в комплект с докинг станция към графична карта и Blu-ray плейър. Що се отнася до хардуера, моделът има доста стилен дизайн. Корпусът му е изработен от въглеродни фибри, което го прави да изглежда доста устойчив. Хубавото е, че дизайнът на допълнителната докинг станция се съчетава идеално с дизайна на самия ноутбук, което със сигурност е голям плюс от естетична гледна точка. Въпреки самата станция, и самостоятелният ноутбук има достатъчно връзки към периферни устройства, сред които HDMI вход, два USB порта, вход за слушалки и Интернет кабел и четци за SD и Memory Stick карти. Процесорът - Intel Core i7-2620М - е един от малкото централни процесори само с две физически ядра. Това не му пречи да е бърз, макар че не се справя максимално задоволително с приложения, изискващи високо ниво на мултитаскинг. 8GB-овата RAM памет допринася за бързото му справяне с най-популярните задачи. Безспорно, едно от най-големите преимущества на ноутбука, е докинг станцията и особено от връзката й с допълнителната видео карта AMD Radeon HD 6550M, благодарение на която изборът от игри, които могат да се играят на устройството, става доста голям. Що се отнася до живота на батерията, той е около 4 часа и половина. Според DigitalVersus.com най-големият недостатък на ноутбука е в звука: тонколоните не произвеждат особено качествен звук, а и вентилаторът е малко по-шумен от обикновено. Въпреки това, моделът си остава доста добър. Цената му е около 6000 лева.