неделя, 19 февруари 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


Устройството MyndPlay чете мислите ни и променя финала на филмите, според настроението ни

Posted: 19 Feb 2012 12:05 AM PST

Понякога финалът на един филм може крайно да ни разочарова ако не отговаря на настроението ни. Всъщност, може дори да развали настроението ни. Затова английски изобретатели създадоха специална джаджа, която може да чете мислите ни и предусещайки в какво настроение сме, променя финала на филма, който гледаме, така че той да не ни разочарова. Устройството се нарича MyndPlay и представлява нещо като плейър, който се продава в комплект със слушалки и софтуер от компанията на британската филмова звезда Тре Азам. Слушалките съдържат сензори улавящи мозъчните вълни на зрителя. Те измерват до колко той е фокусиран или доколко се чувства спокоен и така, на базата на реакцията му, плейърът насочва сцените и развоя на филма в подходящата посока. За съжаление, технологията поддържа само специално разработени за нея филми, така че ако не сте доволни от потъването на кораба Титаник, например, едва ли ще можете да промените това. Джаджата се продава в две разновидности. Обикновената версия струва 99 британски лири, а втората, която включва спортни приложения, струва 129 британски лири. Създателите на MyndPlay смятат, че джаджата може да се използва не само с развлекателни, но и с терапевтични цели. Тъй като сензорите измерват реакцията на мозъка към определени стимули, устройството може да бъде използвано за „развиване на по-голям контрол над психиката и емоциите". Според сайта Gizmag.com, MyndPlay може да намери много успешни приложения в училища, бизнес организации, спортни институции, здравни заведения и дори в рекламната индустрия.

Samsung пуснаха нови SD и microSD карти

Posted: 18 Feb 2012 12:15 PM PST

Silicon Power и Transcend наскоро представиха новите си карти-памет и сега е ред на Samsung. Броят на картите, които компанията пусна е по-голям в сравнение с първите две компании. Двете нови серии карти-памет на Samsung се наричат High Speed Series и Plus Extreme Speed Series. Първата от тях включва пет SD карти (за DSLR камери и подобни устройства) и пет microSD карти (за телефони и други малки устройства). Капацитетите на двата типа карти са: 2GB, 4GB (Speed Class 4), 8GB (Class 6), 16GB (Class 6) и 32GB (Class 10). А цените им варират между $9.99 (7.59 евро) и $89.99 (68.38 евро). Скоростта на трансфер на данни са 24MB/s четене (15MB/s за варианта с 2GB) и 13MB/s запис (7MB/s за вариантите с 2 GB и 4 GB). Линията Plus Extreme е съставена от по-малко карти – общо четири, две от които са SD и две microSD. Те са с капацитети 8GB и 16GB и Class 10 скорост на трансфер на данни (24MB/s четене и 21MB/s запис). Цените им са съответно $29.99 (22.79 евро) и $54.99 (41.78 евро). "Целта ни е да предоставим изключителна производителност, надеждност и елегантен дизайн във всичките ни продукти, включително и картите ни памет," заяви старши председателя на Samsung Electronics America Райд Съливан. "Използвайки 19-годишния ни опит в производството на памети, създадохме две линии от SD и microSD карти, предназначени да предоставят висока производителност. Те са със скорост на четене до 24MB/s и максимална скорост на запис 13MB/s (за линията High Speed), и 21MB/s (за линията Plus Extreme Speed), също така и постигнахме стандарта ни за надеждност '3-proof', картите ни са най-добрите за цифрови изображения и съхранение за мобилни устройства." "Като номер 1 доставчик на памети в света и производител на толкова много високопроизводителни портативни устройства, ние сме длъжни да се уверим, че потребителите ни се възползват по най-добрия начин от тези устройства."

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Samsung планират разширение на линията си OLED телевизори

Posted: 18 Feb 2012 06:24 AM PST

Само преди броени дни във виртуалното пространство се заговори за плановете на Samsung да спрат да произвеждат LCD телевизори и да се фокусират изцяло върху разработването и разпространяването на OLED модели. Изглежда това твърдение ще се окаже вярно. Пред уеб сайта TechRadar.com, представители на компанията са потвърдили, че в момента приоритет за нея са именно OLED телевизорите. Целта на Samsung е в най-близко бъдеще да представят нови OLED модели, които най-вероятно ще са по-малки от сегашния представител на линията – 55-инчовият Samsung Super OLED TV. Именно този модел, представен пред публика за първи път по време на изложението CES 2012, е трябвало да послужи за знак за индустрията, че това ще е посоката, в която компанията ще поеме занапред. Това обобщи пред сайта Робърт Кинг, глава на потребителския отдел в Samsung. Кинг, също така, разкри, че 55 инча е бил оптималният размер, който от компанията са могли да създадат, а целта им била наистина да покажат колкото се може по-голям OLED екран пред посетителите на изложението. Изглежда от Samsung са доста оптимистично настроени към бъдещето на собствените си OLED телевизори, тъй като дори проблемът със звука в тях не ги притеснява. Тъй като панелът в един OLED телевизор е много тънък, понякога качеството на звука не е особено добро. Според Кинг, обаче, Samsung прави всичко възможно, за да гарантира най-добрия възможен звук на потребителите на телевизорите си. Все пак, специалистът признава, че понякога за да се насладим на най-висококачествен звук от OLED телевизора си, ще трябва да използваме външни surround sound системи.

Acer Iconia Tab 510 ще бъде достъпен през март

Posted: 18 Feb 2012 06:04 AM PST

Официално анонсиран в Европа по-рано тази седмица, Acer Iconia Tab A510 се очаква да бъде пуснат в продажба през следващия месец във Франция. Въпреки това, феновете на Android, които живеят във Франция ще мога да закупят само Wi-Fi варианта на устройството за 399 евро ($525). Acer Iconia Tab 510 ще се предлага в два цветови варианта – сребрист и черен, заедно с редица аксесоари, за които все още няма подробности. Няма информация, кога Iconia Tab A510 ще бъде достъпен в други европейски страни. Същото се отнася и за Северна Америка, тъй като това е важен пазар за таблетите на Acer. Но след като бъде пуснат в продажба в Европа, скоро след това се очаква таблета да бъде достъпен и в Северна Америка. Също така се очаква и цената на таблета да бъде по-ниска в САЩ в сравнение с Европа. Откъм характеристики Acer Iconia Tab A510 не се различава много от Iconia Tab A700, който беше представен през миналия месец, тъй като единствената разлика между двата таблета е дисплея. Докато Iconia Tab A700 е с 10.1-инчов дисплей, който поддържа 1920x1080 резолюция, резолюцията на дисплея на Iconia Tab A510 е само 1280x800. И двата таблета са с операционна система Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich и четириядрен Nvidia Tegra 3 чипсет. Iconia Tab A510 се предлага в 16GB, 32GB и 64GB варианти. Той също включва 1GB системна памет и слот за microSD карти. В задната страна на устройството има 5mp камера с автофокус и LED светкавица, която поддържа и видео-запис, а в предната страна има втора камера, предназначена за видео разговори.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now