четвъртък, 23 февруари 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


Altec Lansing представиха inAir 5000 Wireless AirPlay Speaker

Posted: 22 Feb 2012 11:26 AM PST

Ако имате iPhone, iPad или iPod Touch и излишни пари, можете да прегледате новия говорител Altec Lansing inAir 5000 Wireless AirPlay Speaker. С наименование MA5000, той използва Wi-Fi за излъчване на музика, тъй като е безжичен. Новият продукт поддържа всяко устройство, което има iTunes, което включва споменатите горе мобилни устройства и естествено компютрите. "От Altec Lansing сме развълнувани да добавим първия AirPlay говорител към широката ни продуктова линия, поддържаща устройства на Apple," заяви съпредседателя на компанията Брендън Стийд. "Притежателите на Apple устройства очакват най-доброто като дизайн и използваемост, а inAir 5000 отговаря на тези изисквания и обещава изумителна аудио производителност, с която са известни Altec Lansing." Знае се, че цената е доста висока - $499.95, които се равняват на 377.86 евро. Устройствата ще се продават чрез официалния сайт на компанията, а продажбите ще започнат в края на този месец. Приложението inAir Guide може да бъде свалено безплатно от App Store.

Barns & Noble анонсираха нов таблет

Posted: 22 Feb 2012 08:36 AM PST

Компанията Barns & Noble анонсира нов, орязан вариант на таблета Nook. Новото устройство е предназначено да конкурира с Amazon Kindle Fire. Новият вариант е на цена само $199, докато по-старият струва $249. Устройството е оборудвано с 512MB системна памет и 8GB вградена, докато по-старият вариант е с 1GB системна памет и 16GB вградена. При процесора няма промяна, тъй като от компанията са използвали същия процесор, който е с тактова честота 1GHz. Това прави новото устройство идентично на таблета Amazon Kindle Fire, тъй като обема на системната памет, вградената памет и размера на дисплея са едни и същи. 7-инчовите Android-базирани таблети все повече се увеличават и според приблизителна оценка, Barns & Noble Nook и Amazon Kindle Fire са имали 21% пазарен дял през последната четвъртина на 2011. А факта, че тези таблети не бяха широко-достъпни, тъй като бяха пуснати в продажба по средата на същата четвъртина, прави успеха им още по-впечатляващ. Barns & Noble също така намалиха цената на е-четеца Nook Color на 169$.

Компанията Akasa готви пускането на процесорния охладител AK-CCE-7106HP

Posted: 22 Feb 2012 07:01 AM PST

Днес на страниците на нашия портал имахте възможността да се запознаете с процесорните-охладители TherMax Eclipse III от компаниите Noctua и Spire и както се оказа, това не е последното устройство от този клас. Както съобщават нашите чуждестранни колеги, добре познатият ни производител на компютърни охладителни системи Akasa, възнамерява да предложи на клиентите си собствено решение, което е обозначено под кодовото име AK-CCE-7106HP и съдейки по конструкцията, този продукт ще може да намери приложение в най-компактните ниско-шумящи компютърни системи. Охладителят може да се монтира на дънни платки във форматите micro-ATX или mini-ITX, а неговите размери са 87,2 x 85,2 x 29,5 мм, при тегло от 220 грама. Охладителят Akasa AK-CCE-7106HP се състои от 74-милиметров вентилатор (средно време за безотказна работа - 50000 часа), който е обграден от алуминиев радиатор, пластините на който излизат от алуминиева основа с медна контактна монета. Скоростта на въртене на вентилатора варира от 600 до 3000 об/мин и се регулира посредством широчинно-импулсна модулация. Моделът е в състояние да предизвика максимален въздушен поток от 33,50 CFM, а максималния генериран шум по време на работа достига 28,71 dB. Охладителят е съвместим с процесорните сокети Intel LGA775/1156/1155 и може да разсее до 73 вата топлина. Цената на новия охладител все още не е обявена.

Компанията Yeston пусна в продажба овърклокърската видеокарта R6870 Game Master

Posted: 22 Feb 2012 06:29 AM PST

Не еднократно сме ви Radeon HD 7000, представи своя овърклокърска версия на видеокартата AMD Radeon HD 6870. Графичният ускорител получи името Yeston R6870 Game Master и според производителя, моделът е предназначен за любителите на овърклока. Графичната карта е с нереферентна печатна платка и е оборудвана с 8+1+1 фазна захранваща подсистема, използваща транзистори LFPAK MOSFET и два кондензатора NEC TOKIN Proadlizer, които гарантират стабилна работа, дори и при тежки натоварвания. Въпреки оригиналния си дизайн, новият продукт пристига с референтна честотна формула (900/4200 MHz - за ядрото/паметта) и по всичко личи, че производителят напълно ще възложи процеса по овърклок на бъдещия собственик. Сред особеностите на новия графичен ускорител, можем да отбележим наличието на трислотова охладителна система, състояща се от огромна турбина, която завзема почти цялата повърхност на печатната платката. Охладителят се състои от алуминиеви ребра, пронизани от медни топлинни тръби. За пълноценното функциониране на адаптера са налични два 6-пинови конектора за допълнително захранване PCI-E Power, а на интерфейсния панел са разположени видео-изходите DVI (х2), mini-DisplayPort (х2) и HDMI. В китайската търговска мрежа, цената на видеокартата Yeston R6870 Game Master е $190.

Таблетът ViewSonic ViewPad G70 ще бъде показан на MWC-2012

Posted: 22 Feb 2012 04:49 AM PST

В последно време, по-голямата част от новините по отношение на новите мобилни устройства са насочени към предстоящото събитие Mobile World Congress. Тази новина също няма да направи изключение: ние бихме искали да ви разкажем за таблетен компютър, който компанията ViewSonic ще представи на MWC 2012. Очакваният таблет в момента фигурира в тематичните издания под името ViewSonic ViewPad G70. Официални сведения за този Tablet PC все още отсъстват, но има нещо, което ние знаем. Представеният таблет от ViewSonic ще разполага със 7-инчов екран с резолюция от 1024 x 600 пиксела. За съжаление, отрасловите източници мълчат по отношение на хардуерната платформа на таблета така, че нека разгледаме малко по-подробно останалите предимства на устройството. Таблетът ViewSonic ViewPad G70 работи под управлението на операционната система Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Той може да се похвали с 1GB оперативна памет, 4 GB пространство във вид на флаш-памет, модул 3G, наличие на слот за карти памет microSD и две камери. Предполагаемата цена на ViewSonic ViewPad G70 е в диапазона от $ 300-350, но анализатори предполагат, че към момента на пускане на таблета, цената му ще падне под $ 300.

Компанията Noctua представи нископрофилния процесорен охладител NH-L12

Posted: 22 Feb 2012 04:26 AM PST

Австрийската компания Noctua наскоро публикува официално прес-съобщение за предстоящото пускане на новия процесорен охладител NH-L12. Нископрофилният продукт е предназначен за използване в малки по размери корпуси и HTPC системи. В конструкцията на охладителя присъстват два вентилатора с функцията PWM - 120-мм модел NF-F12, както и 92-мм NF-B9. Така потребителят може самостоятелно да настройва производителността на това решение: при монтирането на двата вентилатора, охладителят ще работи на максимум, а ако мястото е ограничено, може да се използва само по-малкият вентилатор. Височината на охладителя в последния случай не превишава 66 мм. Noctua NH-L12 включва в своята конструкция алуминиев радиатор, разположен паралелно на равнината на дънната платка, който се пронизва от четири никелирани медни топлинни тръби, излизащи от масивна основа. Охладителят е окомплектован от разработчика с набор от фирмени скрепителни елементи Noctua SecuFirm2, както и термопастата NT-H1. Охладителят тежи 680 грама и е съвместим с процесорните сокети Intel LGA 775/1155/1156/1366/2011 и AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1. Цената на представения охладител Noctua NH-L12 се очаква да бъде около 49.9 евро или около $ 59,9.

Компанията Spire в средата на март ще пусне третото поколение CPU-охладител TherMax Eclipse

Posted: 22 Feb 2012 04:03 AM PST

Преди около две години, компанията Spire представи пред световната общественост универсалния процесорен охладител TherMax Eclipse от второ поколение, а днес известният производител анонсира официалното пускане на третото поколение на модела ТМЕ. На външен вид, устройството много напомня на модификацията от преди две години, но при по-близък поглед може да се забележи, че вентилаторите тук използват различни конструкции. Spire TMEIII е съвместим с най-новите процесори от Intel и AMD, използва пет 8-мм медни никелирани U-образни топлинни тръби, които имат директен контакт с повърхността на процесора. Алуминиевият радиатор се състои от 45 тънки пластини, а върху него са монтирани два 120-мм вентилатора BlackStar 7 с PWM контролер и висококачествените лагери Nano Bearing. Охладителят е съвместим с гнездата AMD AM2/AM3/939/940 и Intel 775/1155/1156/1366/2011. Представеният процесорен охладител ще се предлага на цена от $ 64.95 (48.99 евро) и ще бъде на разположение за купувачите в средата на март. Охладителят пристига в комплект с осем гумени анти-вибрационни скрепителни елементи, термопаста BlueFrost, универсални монтажни елементи от Intel и AMD, back-plate за на дънната платка, инструкции и гаранционна карта.