петък, 10 февруари 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


I-O Data добави в асортимента си 23-инчовия IPS-монитор LCD-MF234XPGBR

Posted: 09 Feb 2012 05:05 AM PST

Все повече производители на LCD-монитори започват да използват IPS-матриците в своите устройства, които постепенно изместват от пазара TN панелите, използвани до скоро в разработката на компютърни монитори. Технологията In Plane Switch направи преход към едно ново оптимизирано ниво, което доведе до някои подобрения в процеса на производството и в крайна сметка цената на продуктите започна да достига тази на TN базираните решения. Компанията I-O Data планира скоро да представи нов широкоформатен монитор, който получи търговското име I-O Data LCD-MF234XPGBR. 23-инчовият модел е базиран на IPS технологията и разполага с LED подсветка на матрицата, която се характеризира с широкия си ъгъл на обзор (178/178 градуса по вертикала/хоризонтала) и работи с номинална резолюция от 1920 x 1080 пиксела. Времето за реакция на кристалите е 14 мс (8мс при активация на режима Overdrive), максималната яркост е 250 кд/м2, а динамичният контраст 1000:1 до (80 000: 1 DCR). В матово-черния корпус на I-O Data LCD-MF234XPGBR са вградени два 1,5-ватови високоговорителя, а на интерфейсния панел присъстват видео-входовете D-Sub, DVI и HDMI (x2). Мониторът поддържа режима за ниска консумация на електроенергия ECO Mode, а цената му е $ 347.

Antec представи новия си компютърен корпус One

Posted: 09 Feb 2012 04:27 AM PST

На пазара има много супер-стилни и многофункционални компютърни корпуси, които са предназначени за напредналите потребители и обикновено се използват като основа за изграждане на мощни геймърски компютърни системи. Ако просто планирате да си създадете обикновена домашна компютърна система без излишни декорации и светлинни ефекти, то трябва да обърнете внимание на новия компютърен корпус от Antec, който се отличава с оригиналното си име - Antec One. Новият корпус е боядисан в черен цвят и е с размери от 463(В) x 241(Ш) x 530(Д) мм с тегло 4,9 кг. Моделът разполага на лицевата си страна с перфорирана метална мрежа за по-добър въздушен поток, а за потребителите са налични три 5,25-инчови места за монтирането на оптични дискови устройства, като над тях се намира входно-изходният панел на който присъстват аудио-конекторите за слушалки и микрофон, два USB 3.0 порта и бутоните за включване и рестартиране на системата. Въпреки привидната си простота на дизайна, шасито би могло да послужи и като основа за създаването на геймърска компютърна система: тук може да се използва видеокарта с максимална дължина на печатната платка до 266 см, а процесорният охладител може да има височина до 155 мм. В комплект с корпуса пристигат два 120-милиметрови вентилатора, един от които е поставен в задната част, а втория в предната. В корпуса са предвидени и два отвора за инсталацията на водно охлаждане. Antec One е съвместим с ATX или microATX дънна платка и позволява използването на пет 3,5-инчови и до два 2,5-инчови носителя на информация. Препоръчителната цена на корпуса Antec One ще бъде около 55 евро.

TUL Corporation готви трета модификация на ускорителя Radeon HD 7970

Posted: 09 Feb 2012 03:38 AM PST

След официалното пускане в продажба на графичния ускорител Vortex). Днес в Мрежата се появиха изображения на още една видеокарта HD 7970 от TUL Corporation, която също разполага с охладител от въздушен тип и е твърде вероятно да се присъедини към фирмената линия PCS. Както се вижда от снимките, устройството е изградено върху тъмна печатна платка и разполага с двуслутово охлаждане на GPU, състоящо се от два големи вентилатора, масивен алуминиев радиатор и три медни топлинни тръби, а част от конструкцията е покрита със синьо-черен пластмасов кожух. Картата е снабдена с 2048 поточни процесора, 384-битова шина на паметта, чиито капацитет е 3 GB от стандарт GDDR5, а честотните характеристики не са обявени, но е твърде вероятно продуктът да е преминал процедура по фабричен овърклок. Сред изведените интерфейси за връзка с монитор са налични видео-изходите DVI (x2), Mini DisplayPort (x2) и HDMI (x1). За цената и датата на пускане на PowerColor Radeon HD 7970 (PCS) все още няма информация.