сряда, 15 февруари 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


Видеокартата XFX Radeon HD 7770 на "жива" снимка

Posted: 15 Feb 2012 02:45 AM PST

Днес, 15 февруари ще се състои анонсът на графичната карта AMD Radeon HD 7770. Спомнете си, че 3D-ускорителят е базиран на 28-нм ядро Cape Verde. Известните технически характеристики са както следва: 1 или 2 GB видеопамет от стандарт GDDR5 със 128-битов интерфейс, 640 поточни процесора от нова поколение CoreNext Compute, а ориентировъчните честоти на ядрото и паметта са 1000 и 4500 MHz. Ако информацията за датата на дебюта на AMD Radeon HD 7770 е вярна, то до премиерата на представения ускорител ни делят само няколко часа. За сега можем да видим само "живата" снимка на видеокартата XFX Radeon HD 7770 Double Dissipation от серията Black Edition. Очевидно, пред нас стоят снимки на овърклокната версия на 3D-картата. Експерти твърдят, че охладителят, монтиран в XFX Radeon HD 7770 е взет от по-старите модели XFX Radeon HD 7900, но с нереферентен дизайн. Охладителят се състои от алуминиев радиатор, медни топлинни тръби и няколко вентилатора. Според производителя, този охладител генерира шум по време на работа до 13 децибела и държи графичното ядро със 7 ° C по-хладно от референтното решение. Цената на XFX Radeon HD 7770 Double Dissipation от серията Black Edition все още не е обявена, така че ще трябва да изчакаме официалния анонс.

Logitech разкри безжична мини мишка с джобен размер

Posted: 15 Feb 2012 01:29 AM PST

Logitech представи Logitech Wireless Mini Mouse M187, която притежава джобен дизайн и надеждна безжична свързаност. Благодарение на своя много малък размер, Logitech Wireless Mini Mouse M187 лесно се побира в дамска или ръчна чанта, или просто в джоба на панталоните. Кажете сбогом на кабелите и се насладете на безжична свобода, и мощна, надеждна връзка без закъснения или пропадания. Първоначалната настройка е проста и не изисква никакъв софтуер. Просто включете нано приемника и започнете да използвате мишката. Нано приемникът е толкова малък, че просто може да остане в USB порта, а ако се наложи да го махнете от там, той може да стои във вътрешността на мишката, така че няма опасност да го загубите. "Можете да носите Logitech Wireless Mini Mouse M187 навсякъде, където и лаптопа – благодарение на нейния джобен, малък размер," каза Стефана Здравкова, представител на Logitech за България. "Тази удобна мишка ви дава свободата на безжичната връзка и същевременно повече контрол и прецизност в сравнение с тъчпада на вашия лаптоп.", допълни тя. Logitech Wireless Mini Mouse M187 идва в няколко цвята, така че да можете да изразите индивидуалния си стил. Освен това получавате тригодишна ограничена гаранция, както и високото качество и надеждност, превърнали Logitech в световен лидер в осигуряването на връзка с цифровите преживявания, които са важни за вас.

Origin PC стартира приемането на поръчки за геймърския лаптоп EON17-X

Posted: 14 Feb 2012 06:20 AM PST

Компанията Origin PC обяви старта на приема на поръчки за лаптоп, за който производителят твърди, че е най-производителният лаптоп в света, съобщава ресурсът Engadget. Новият продукт е предназначен да замени настолния компютър и все пак да запази портативността си. Размерите на устройството са 419 х 286 х 60 7 милиметра, а теглото му е почти 5,5 килограма. В зависимост от конфигурацията Origin PC EON17-X може да бъде оборудван с двуядрен процесор Intel Core i7 с четири или шест ядра и тактова честота от 3,2 до 3,6 GHz, 17,3-инчов дисплей с резолюция 1920 х 1080 пиксела, оперативна памет с обем от 8 до 32 GB, четец на карти, модули Bluetooth и Wi-Fi, аудиосистема с пет високоговорителя и субуфер, както и с портове USB 2.0 и 3.0. Потребителят може да поръча EON17-X с две видеокарти GeForce GTX 580M, или с професионална графика NVIDIA Quadro 5010M. Освен това, в лаптопа е предвидена възможност за инсталиране на записващо оптично устройство Blu-ray и до три твърди диска с капацитет до 3 TB. Производителят не крие факта, че времето за автономна работа на батерия на EON17-X е крайно малко - лаптопът може да работи с едно зареждане на батерията не повече от час. Цената на лаптопа в минималната му конфигурация е $ 2818.

Defender представи клавиатурата Element HB-520

Posted: 14 Feb 2012 05:56 AM PST

Компанията Defender представи клавиатурата Element HB-520 с класически дизайн и пълноразмерни клавиши. Новият модел на Defender е насочен към любителите на класиката, както и към онези, които са свикнали да работят с пълноразмерни клавиатури. Препоръчителната цена на новия продукт е 4,30 щатски долара. Клавиатурата Defender Element HB-520 предлага класическа QWERTY клавиатурна подредба с големи клавиши. Трите допълнителни бутона в горната част на корпуса позволяват на потребителя бързо да включи или изключи компютъра си, да стартира режим на хибернация на системата или да излезе от него. Конструкцията на корпуса на Defender Element HB-520 е плосък, което осигурява по-стабилно позициониране на клавиатурата върху работния плот на масата или бюрото. Ъгълът на новия продукт може да се регулира с помощта на подвижни крачета. Клавиатурата ще се предлага на потенциалните купувачи в два цветови варианта - в сиво и в черно.

Компанията Biostar публикува официален прес-релийз на платката TZ77XE4

Posted: 14 Feb 2012 03:50 AM PST

Преди около месец на страниците на нашия сайт Ви запознахме с дънната платка Intel Ivy Bridge. Днес, известният разработчик пусна официален прес-релийз на този продукт, чрез който можем да потвърдим първоначалните сведения, както и да видим платката на по-качествени снимки. Biostar TZ77XE4 е произведена върху тъмна печатната платка във форм-фактор ATX, а бъдещият собственик ще намери тук мощна 12+1 фазна захранваща подсистема, която ще помогне на овърклокърите и ентусиастите да изтръгнат максимума от поставения в сокета LGA1155 чип Ivy Bridge. В непосредствена близост до гнездото са разположени четири слота за DDR3-2400 оперативна памет с поддръжка на максимален капацитет до 32 GB. На платката също са налични три слота PCI-Express x16, един PCI-Express x1 и два PCI. За свързването към платката на информационни носители, производителят е предвидил четири порта SATA-II и SATA-III, като дисковете могат да бъдат обединени в масиви RAID 0, 1, 5 или 10. На задния панел на представената платка са налични конекторите PS/2, видео-изходите HDMI, DisplayPort, DVI и D-Sub, както и RJ-45 (Gigabit Ethernet мрежов адаптер), е-SATA, четири USB 2.0 и два USB 3.0, а за включване на слушалки и микрофон присъстват шест конектора mini-jack с поддръжка на 8+2 канален кодек и технологията THX TruStudio Pro. За охлаждането на захранващата подсистема има два масивни алуминиеви радиатора, които са свързани помежду си с една топлинна тръба, а върху чипсета е монтиран отделен радиатор с логото на компанията. Нека да отбележим, че Biostar TZ77XE4 поддържа енергоспестяващата технология BIOSTAR G.P.U (Green Power Utility), която се активира при ниско натоварване на процесора и функцията за отдалечено управление BIO-Remote2 с помощта на устройство, работещо под управлението на ОС Android и iOS.