сряда, 1 февруари 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


Shuttle пуснаха в продажба нов мини-компютър

Posted: 01 Feb 2012 02:30 AM PST

Shuttle Европа представиха поредния мини-компютър от продуктовата линия на компанията XPC. Новото устройство е с наименование XPC SZ68R5. Дънната платка, използвана в новия мини-компютър е Shuttle FZ68, тя е базирана на Intel Z68 Express чипсет и поддържа LGA 1155 процесори с TDP до 95W. Устройството поддържа до 32GB DDR3-1066/1333 системна памет, която може да бъде разпределена в четири слота, налични са и един PCI-Express x16 v2.0, един PCI-Express x4, един mSATA слот и един Mini-PCI-Express x1 v.20 слот. PCI-Express x16 слота е достатъчно голям за графични карти, които заемат два слота и включва 500W 80Plus захранване с 6-пинов и 8-пинов конектор. Това е първият компютър на Shuttle, който поддържа Smart Response Technology. Охлаждането е Shuttle I.C.E. (Integrated Cooling Engine). Останалите характеристики включват 8-channel HD audio, Gigabit LAN, два SATA 6Gbps и два SATA 3Gbps порта, един eSATA порт, четири USB 3.0 порта (два, от които са на предния панел), шест USB 2.0 порта, HDMI и DVI-I изходи. Новото устройство се предлага на цена от 301.00 евро.

MSI със собствени HD 7950 графични карти

Posted: 01 Feb 2012 01:56 AM PST

Подобно на останалите партньори на AMD, MSI пуснаха графични карти, базирани на AMD Radeon HD 7950. От компанията пуснаха в продажба общо четири карти, две от които са с референтни охладители, с по един вентилатор, а другите две са с по два вентилатора Twin Frozr III. Двете карти с референтни охладители са с наименования R7950-2PMD3GD5 и R7950-2PMD3GD5/OC. Първият е с референтна тактова честота на графичното ядро 800MHz и тактова честота на паметта 1250MHz. Обемът на паметта е 3GB GDDR5, а втората карта се различава само с това, че тактовата честота на графичното й ядро е леко повишено на 830MHz. По-интересните MSI R7950 Twin Frozr 3GD5 и R7950 Twin Frozr 3GD5/OC са с Twin Frozr III охладител, както и Military Class III компоненти. От MSI заявиха, че в сравнение с референтния охладител, Twin Frozr III ще предложи с 10 градуса по-ниски температури и с 13.7dB по-ниско ниво на шума. OC варианта е с тактова честота на графичното ядро 880MHz, паметта е 3GB GDDR5 с тактова честота 1300MHz.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

AMD започна с продажбите на видеокартата Radeon HD 7950

Posted: 31 Jan 2012 07:22 AM PST

Компанията AMD започна световните продажби на десктоп видеокартата Radeon HD 7950, базирана на графичния процесор Tahiti, който е произведен по най-новия 28-нм технологичен процес. Ускорителят е способен да осигури изчислителна мощ, равна на повече от 2.8 терафлопа, както и удвояване на производителността при използване на две графични карти във фирмения режим CrossFire. Отделно трябва да отбележим поддръжката на производителната архитектура AMD Graphics Core Next, която повишава игровите и изчислителни възможности. Освен това, в Radeon HD 7950 присъстват най-новите технологии за управление на захранването AMD PowerTune и AMD ZeroCore Power, пълноценна реализация на DirectX 11 в игрите, благодарение на значителното подобрение в областта на визуалните ефекти и повишената производителност, както и технологиите PCI Express 3.0/AMD CrossFire и технологията за сформиране на триизмерно изображение AMD HD3D.

BitFenix с два нови компютърни корпуса

Posted: 31 Jan 2012 05:56 AM PST

Наред с такива световно известни изложения, като CES, CeBIT и Computex има и много подобни събития, които са по-малко популярни, но на тях може да се видят някои интересни нововъведения в IT-индустрията. Едно от тези мероприятия може да се нарече събитието IT Partners, което започна днес в Париж. На своя демонстрационен щанд, тайванската компания BitFenix показа два все още неназовани компютърни корпуса. Боядисани изцяло в черен цвят, новите продукти са произведени във форм-фактор Mid-Tower и Mini-Tower, но точните им размери все още не са обявени. По-големият модел е съвместим с дънни платки във формат ATX и microATX, а в предната му част се наблюдава присъствието на врата, зад която се крият три 5,25-инчови и едно 3,5-инчово отделение, а в горната част потребителите ще открият четири порта USB 3.0, както и стандартните аудио-жакове за слушалки и микрофон. Компактният модел от BitFenix ​​е снабден с удобна дръжка за носене, а вътре може да се монтира дънна платка във формат Mini-ITX. На предния панел има едно 5.25-инчово отделение за монтирането на оптично дисково устройство, а на десния страничен панел са разположени конекторите USB 3.0 (x2), e-SATA и съответните аудио-портове . За съжаление, това е цялата ни информация за предстоящите компютърни корпуси на компанията BitFenix​​.

Първа снимка на процесор Intel Haswell и нещо за възможностите му

Posted: 31 Jan 2012 04:43 AM PST

Няколко чуждестранни информационни източници публикуваха нови подробности, касаещи един от бъдещите процесори на Intel. В тази новина ще обсъдим 22-нм микрочипове Intel Haswell, предполагаемия анонс на които ще се състои през 2013 година. Нека започнем с описанието на непознат процесор, снимката на който беше публикувана от пазарни наблюдатели. Това всъщност е инженерна мостра на микрочипа. Експерти предполагат, че пред нас стои прототип на Intel Haswell, разполагащ с четири изчислителни процесорни ядра и поддържащ технологията Hyper-Thearding. Специалистите твърдят, че площта на кристала в чипа е 185 мм2 (23 мм2 повече от тази в Ivy Bridge). Очевидно е, че първите представители на поколението Intel Haswell за десктоп сегмента ще имат две или четири изчислителни ядра, а тяхното ниво на топлоотделяне ще зависи от модела, но няма да надвишава прага от 35, 45, 65 или 95 вата. Новите микрочипове ще бъдат снабдени и с интегрирана графика Intel GT2 или GT1. Що се отнася до процесорите Intel Haswell, предназначени за мобилния пазарен сегмент, то ние ще видим 2 и 4-ядрени модели с видеочип Intel GT3. Между другото, напълно е възможно от Intel да предложат на своите клиенти и Haswell процесори за ултрабуковете, като броят на изчислителните ядрата едва ли ще надвиши цифрата 2. Анализатори прогнозират, че тактовата честота на Haswell-микрочиповете ще бъде малко по-висока, от тази на техните 22-нм предшественици Ivy Bridge. Колко по-висока ще бъде честотата им е трудно да се прецени. Не е изключено, бъдещите процесори да бъдат в състояние да възпроизвеждат потоково видео с разделителна способност от 4096 x 2304 пиксела, предполагат тематичните интернет-издания.