събота, 11 февруари 2012 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


VTX3D официално представи овърклокнатите видеокарти HD7950/HD7970 X Edition

Posted: 10 Feb 2012 07:54 AM PST

По време на официалното пускане в продажба на графичните ускорители HD 7950, компанията VTX3D, както и други производители, предложи на клиентите си видеоадаптерите с референтни дизайни и препоръчителните от AMD честоти, а днес разработчикът възнамерява да ощастливи феновете си с два свои нови нереферентни продукта, които са преминали процедура по фабричен овърклок. Новите графични ускорители принадлежат към линията X Series, като по този начин специалистите от VTX3D се опитват да привлекат купувачи към себе си. Първият модел VTX3D HD7970 X Edition се характеризира със своята повишена честотна формула: 28-нанометровото ядро AMD Tahiti XT работи със скорост от 1050 MHz (референтна честота - 925 MHz), паметта от стандарт GDDR5 е с капацитет 3 GB и работи на повишената честота от 5700 MHz (5500 MHz). Вторият модел VTX3D HD7950 X Edition, който е базиран на ядрото AMD Tahiti Pro, също може да се похвали със заводски овърклок, но само на графичния процесор (880 MHz), а паметта работи на препоръчителната от производителя честота от 5000 MHz. И двете графични карти са оборудвани с еднакви двуслотови охладителни системи с няколко медни топлинни тръби, алуминиев радиатор и два 92-милиметрови вентилатора. Цялата тази конструкция е покрита с червен и черен пластмасов кожух. В интерфейсните панели на двете видеокарти са налични еднакви видео-изходи: Dual-link DVI, HDMI 1.4a и mini-DisplayPort (х2). Информация касаеща цените и датите на пускане на видеокартите VTX3D HD7970/HD7950 X Edition в интернет засега липсва.

Prolimatech готви нови процесорни охладителни решения в изпълнение LGA 2011

Posted: 10 Feb 2012 07:21 AM PST

Както съобщава сайтът ExpReview, компанията Prolimatech продължава смело да експериментира в областта на процесорните охладители. За платформата LGA 2011, разработчикът е подготвил два нови охладителя с не съвсем обичайни дизайни. Първият, макар и безименен продукт разполага с разделен на две секции алуминиев радиатор. От никелираната основа на охладителя излизат шест "омега-образни" топлинни тръби, които преминават през двете различни по големина радиаторни секции, разположени по протежение на равнината на дънната платка. Предполага се, че по-малката от секциите ще бъде по-близо до задния панел на корпуса, а втората ще бъде разположена над модулите оперативна памет. И в двете секции ще може да се монтира по един вентилатор, като при по-малката част очевидно, вентилаторът ще излиза малко извън пределите на радиатора. Вторият охладител също е с доста необичайна конструкция. Тук топлинните тръби са далеч от основата, като в горната си част те са с П-образна форма. Четирите секции на радиатора са с малки височини и стоят перпендикулярно на равнината на дънната платка. Най-малко два вентилатора могат да се монтират на тези радиатори. За съжаление, в момента няма друга информация за новите процесорни охладители.

Компанията Aerocool готви за европейския пазар корпусите Strike-X One и Strike-X One Advance

Posted: 10 Feb 2012 06:44 AM PST

Добре известната тайванска компания Aerocool Advanced Technologies продължава да радва феновете си със свежи разработки. Производителят доста активно работи на пазара на компютърни корпуси, пускайки интересни и качествени продукти, а днес в Мрежата се появи информация, че Aerocool се подготвя за пускане на европейския пазар на няколко нови компютърни кутии във форм-фактор Mid-Tower. Новите продукти ще бъдат включени във фирмената линия Strike-X Series и ще носят имената Strike-X One и Strike-X One Advance. Моделите разполагат със стоманена конструкция с пластмасови елементи и черен интериор и екстериор, а така също позволяват използването на дънни платки във форматите ATX или micro ATX. На лицевите страни на представените продукти има по четири 5,25-инчови места (с поддръжка на безвинтов монтаж), а вътре са налични по шест 3,5-инчови места за монтирането на носители на информация. Интересното тук е, че кутиите са снабдени с прахозащитни филтри за захранващите блокове и специални отвори, позволяващи инсталирането на течно охлаждане. Моделът Aerocool Strike-X One разполага с входно-изходен панел в предната си част, на който са разположени два порта USB 2.0, а в комплект с продукта пристига и един 120-мм вентилатор разположен в задната част на шасито. По-функционалната модификация Strike-X One Advance е оборудван с USB 3.0 портове и е окомплектован с един 120 мм вентилатор, разположен в предната част с червена светодиодна подсветка. Корпусите Aerocool Strike-X One и Strike-X One Advance ще се предлагат от производителя на цени от 34.99 евро и 39,99 евро.

Google ще произвеждат мултифункционални системи за забавление

Posted: 10 Feb 2012 06:21 AM PST

Съществуват много примери за големи корпорации, които се опитват да покорят всички върхове на пазара и много често не реализират очаквания успех. Истината е, че макар и историята да е пълна с провали, тази тенденция никога не се променя. Един от най-добрите примери в случая са Google, които след успешната си търсачка, създадоха електронна поща, социална мрежа и мобилна операционна система. Сега, корпорацията ще навлезе и на пазара на потребителска електроника. За разлика от своите ноутбуци с операционна система Chrome, които се произвеждат от производители на хардуер, при новия си мащабен проект Google възнамеряват да създадат всичко сами. Плановете включват нова домашна система за забавление, която освен музикално съдържание, в последствие ще получи възможност да възпроизвежда и видео, а защо не и игри. Устройството ще позволява на потребителите да използват стрийминг услугите на Google Music навсякъде у дома с помощта на безжични говорители и други подобни устройства, за които компанията не разкрива никаква конкретна информация. За разлика от концепцията Google TV, където от компанията разработват единствено софтуера, новата система ще бъде изцяло проектирана от техни дизайнери. Home Entertainment System изглежда ще бъде първият опит на корпорацията да навлезе сериозно на пазара на потребителска електроника, тъй като досега от Google не са посочвали ясни планове да започнат производството на собствен хардуер. Вероятно изпълнителният директор Лари Пейдж възнамерява да създаде нов модел на работа за софтуерния гигант, подобен на този на Apple, които произвеждат самостоятелно всички свои продукти до най-малкия детайл.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cooler Master анонсира процесорния охладител GeminII SF524

Posted: 10 Feb 2012 05:55 AM PST

Списъкът от предложения на компанията Cooler Master бе допълнен с нов процесорен охладител носещ името Cooler Master GeminII SF524. Устройството принадлежи към серията от охладители Cooler Master GeminII. На прицел от разработчика този път са потребителите със средни доходи, които са в състояние да отделят 30-40 евро за закупуване на новия охладител, чиято цена също е в този ценови диапазон: производителят препоръчва на своите дистрибутори да продават охладителя не по-скъпо от 37 евро. Как това ще се отрази на пазарния сегмент, ние не се наемаме да коментираме. Процесорният охладител Cooler Master GeminII SF524 е с физически размери от 144 х 144 х 105 мм и тегло от почти 600 гр. Според наличните снимки, представения охладител се състои от масивна основа, от която излизат пет 6 мм медни топлинни тръби, пронизващи Г-образен алуминиев радиатор. Задачата по окончателното разсейване на натрупаната топлина е възложена на вентилатор, който е със скорост на въртене от 1300 или 900 (в тих режим) оборота в минута. Охладителят Cooler Master GeminII SF524 е съвместим с процесорните платформи Intel LGA 1366 / 1156 / 1155 / 775 и AMD FM1 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2. Датата на появата на представения охладител все още не е обявена.