петък, 30 декември 2011 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


Цената на 2-ядрения ускорител AMD Radeon HD 7990 ще бъде $849?

Posted: 29 Dec 2011 06:28 AM PST

Първият представител на серията графични ускорители Radeon HD 7970, базиран на 28-нанометровото ядро AMD Tahiti. Пускането на представения адаптер ще започне на 9 януари следващата година. Тази карта ще се предлага на стойност от 549 $, като след известно време ще получи статут на флагман, а след това лидерството ще поеме двуядрения звяр под името Radeon HD 7990 (с кодово име New Zealand), а в Мрежата днес се появи и информация за предполагаемата му цена. Стойността на двуядреното графично решение е по-ниска от две Radeon HD 7970, но въпреки това си остава доста висока - $ 849. Това вероятно се дължи на факта, че основният конкурент на AMD в лицето на NVIDIA малко се забави с пускането на своя 28-нанометров гигант (GeForce GTX 690?). Цената на Radeon HD 7990 разбива всички рекорди, но тези, които са планирани да закупят този продукт трябва да са наясно, че имат време за намирането на тази сума до март следващата година. Имайте предвид, че двуядрения адаптер ще съдържа 2х3GB видеопамет от стандарт GDDR5 с ефективна честота 5 GHz, а количеството на поточните процесори е 2x 2048, текстурните блокове - 2x128 и растерните блокове (ROP) - 2x32. Разбира се до датата на представянето, тези спецификации може да се променят.

Нови дънни платки от Intel

Posted: 29 Dec 2011 04:55 AM PST

Човек би си помислил, че Intel работят усилено за популяризирането на интерфейса Thunderbolt, но изтекла снимка с плановете за пускане на дънни платки на компанията показва друго. Както обикновено, изтеклите снимки са предоставени от хора, запознати с продуктите, които предстоят да бъдат пуснати в продажба. Ясно се вижда, че само една дънна платка на Intel ще поддържа Thunderbolt. Модела на въпросната дънна платка е DZ77RE, тя вероятно ще принадлежи на групата "Extreme Series". За тези, които не знаят, Intel разделят дънните си платки на различни групи, всяка предназначена за определен потребителски клас. Групата наречена "Essential Series" обхваща дънните платки от нисък клас, последвана от "Classic Series". А групата "Media Series" е предназначена за професионалисти и накрая на върха е групата "Extreme Series". Най-смислената постъпка би била в дънните платки от групата "Media Series " да бъде включена поддръжка на Thunderbolt. Защото благодарение на изключително голямата шина, връзката поддържа множество видео потоци с висока резолюция, без загуба на качество, което я прави идеален за системите предназначени за видео обработка. Обратно на това, изглежда, че няма да има "Media Series" с Thunderbolt, което е някак объркващо за професионалистите, тъй като няма да могат да се възползват от предимствата на Thunderbolt.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

TopDevice представи акустичната система TDM-340

Posted: 29 Dec 2011 04:02 AM PST

Компанията TopDevice представи нова акустична система във формат 2.1. Моделът е получил обозначението TDM-340. В очертанията на корпуса на системата преобладават плавните линии. Странните форми на заоблените фронтални панели на субуфера и сателитите на TDM-340 са изработени от сребриста пластмаса, напомняща на скреж. Комплектът TopDevice TDM-340 включва голям субуфер с фазов инвертор, изведен на предния панел. Големият 4-инчов говорител за ниските честоти е е вграден в корпуса от плочи от дървесни частици със средна плътност. Конструкцията на системата позволява на устройството да възпроизвежда чист и дълбок но не кънтящ бас. Благодарение на гумените крачета и сравнително малките си размери (150 х 220 х 293 милиметра) 14-ватовият субуфер може да бъде поставен директно върху масата или бюрото, за да се осигури бърз достъп на регулаторите за нивото на звука и до бутона за включване на захранването. Компактните пластмасови сателити на TopDevice TDM-340 са оборудвани с 2,75-инчови широколентови говорители с размери 91 х 150 х 92 милиметра. Те, както и субуферът, са снабдени с гумени крачета. Новата акустична система вече може да бъде закупена на препоръчителната цена от 43 евро.

Iiyama представи три сензорни монитора от бизнес клас

Posted: 29 Dec 2011 03:40 AM PST

Корпорацията Iiyama представи линията сензорни монитори ProLite, в която са включени моделите T1531SAW-1, T1731SAW-1 и T1931SAW-1 с диагонали на екрана съответно 15, 17 и 19 инча. Новите продукти са предназначени за използване в търговски обекти, електронни павилиони, хотели, увеселителни заведения, диспечерни зали, образователни и тренировъчни центрове, в производствени помещения и др.. В основата на новите дисплеи е залегнала технологията Surface Acoustic Wave Touch (сензорен екран с повърхностни акустични вълни). Екраните на мониторите са покрити със стъклен, устойчив на надраскване панел, който не нарушава качеството на картината. Мониторите разпознават натиск с мек стилус, пръст или ръка в ръкавица, което ги прави подходящи за широк кръг задачи. Новите продукти ще допълнят всеки изложбен център, където е невъзможно да се постави обикновено периферно устройство за въвеждане на данни. Мониторите Iiyama ProLite T1531SAW-1, T1731SAW-1 и T1931SAW позволяват на потребителя да не използва мишка и клавиатура, като управлението на слайдовете или презентациите може да се осъществява само с помощта на пръстите на ръцете. Новите продукти се свързват към компютър чрез интерфейси D-Sub, DVI, както и RS-232 и USB. Универсалната поставка пък осигурява допълнителна устойчивост на устройствата и ги предпазва от случайни повреди. Освен това, мониторите са получили сертификат за съвместимост с IP54 - херметичните корпуси надеждно защитават вътрешните компоненти на изделията от прах и влага. Новите монитори Iiyama ProLite T1531SAW-1, T1731SAW-1 и T1931SAW-1 вече се появиха на пазара, като ориентировъчните им цени са съответно 448, 472 и 544 евро.