вторник, 27 декември 2011 г.

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри

kaldata.com - IT Новини, Софтуер, Хардуер, Игри


iPad 3 за рождения ден на Стив Джобс

Posted: 27 Dec 2011 12:57 AM PST

Очаква се Apple да зарадва ценителите на i-продуктите на технологичния гигант, пускайки новото, трето поколение на таблета iPad, съобщава btv.bg. Премиерата му се очаква за рождения ден на съоснователя на ябълковата компания Стив Джобс, който на 24 февруари догодина щеше да навърши 57-годишна възраст, но ни напусна преждевременно преди малко повече от два месеца след продължителна битка с рака. Вече е ясно, че партньорите на Apple в производството на третото поколение на таблета няма да спират работа дори и по време на китайската Нова година, която е през януари 2012 г., за да могат да осигурят достатъчно на брой устройства, тъй като интересът към новото поколение очаквано ще е много висок. Прогнозите са, че през първото тримесечие на новата година ще бъдат пуснати малко под 10 млн. нови устройства. Според последна, но неофициална информация, новото поколение таблети на Apple ще бъдат с около 0,7 мм по-дебели от втората версия – необходимост, обоснована от желанието да се внедри екран с по-висока резолюция, който се очертава и като главното нововъведение в следващата версията.

ASUS анонсира лаптопа Eee PC 1225B с хибриден процесор AMD

Posted: 26 Dec 2011 09:52 PM PST

Компанията ASUS анонсира поредното попълнение в гамата си от преносими компютри. Новият продукт на производителя носи обозначението Eee PC 1225B и е оборудван с 11,6-инчов дисплей. В максималната си конфигурация лаптопът се комплектова с хибриден чип AMD E-450 с две изчислителни ядра Bobcat с тактова честота 1,65 GHz, контролер на паметта DDR3-1333 и графичен контролер Radeon HD 6320 с поддръжка на програмния интерфейс DirectX 11. По-евтината версия на устройството е оборудвана с 1-гигахерцов процесор C60. Моделът Eee PC 1225B е снабден с 2 или 4 гигабайта оперативна памет, твърд диск с капацитет до 750 GB, безжични адаптери Wi-Fi и Bluetooth 3.0, картов четец и 0,3-мегапикселова уеб камера. Налице са и интерфейс HDMI, два порта USB 3.0 един USB 2.0. Резолюцията на дисплея на лаптопа е 1366 x 768 пиксела. Заявеното от производителя време за автономна работа на преносимия компютър с едно зареждане на акумулаторната батерия е до седем часа. Размерите на ASUS Eee PC 1225B са 296 х 200 х 28-35 милиметра, а теглото му е 1,44 килограма. Компютърът ще се доставя с предварително инсталирана операционна система Windows 7 Home Premium. Данни за ориентировъчната цена и точната дата на пазарния старт на устройството засега не се съобщават.

Intel променя стратегията си за процесорите Atom

Posted: 26 Dec 2011 12:59 PM PST

Продажбите на нетбукове не са както бяха едно време. Няколко фактора станаха причина за края на манията, която съществуваше не преди много дълго. Единият от тях е растящата популярност на таблетите, евтините лаптопи и скорошното представяне на портативните ултрабукове. И според IHS iSuppli това е довело до спада на приходите от процесорите Atom и чипсетите на Intel с близо 1/3 през третата четвъртина на 2011 в сравнение със същия период през 2010. В резултат на това в бъдеще Intel ще използва процесорите Atom в network-attached storage (NAS) устройства, entry-level сървъри и вградени приложения. Според DigiTimes тази промяна ще започне с представянето на следващия Atom процесор на Intel - Centerton, създаден по 32нм технологичен процес с тънка архитектура и ниско енергопотребление. През 2013 година, от Intel ще представят новите чипове Centerton, създадени по 22нм технологичен процес и базирани на Silvermont Atom процесори, а през 2014 се очакват 14нм процесори базирани на Airmont. До тогава от Intel се надяват да покажат по-голямо развитие на пазара за таблети, който беше частично отговорен за намаляващия интерес на потребителите към нетбукове.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Asustek ще възложат производството на дънни платки на Cal-Comp Electronics

Posted: 26 Dec 2011 12:06 PM PST

От компанията Asustek съобщиха, че имат планове да наемат три нови подизпълнители за производството на дънни платки. В резултат на това част от дънните платки на Asus ще се произвеждат от Cal-Comp Electronics, Pegatron and GBM. Според DigiTimes първоначално от Asustek са наели Pegatron за производството на дънни платки, която е част от Asustek, Global Brands Manufacture (GBM) и няколко по-малки компании в Южен Китай. Сега от компанията възнамеряват да преместят поръчките от малките производители в Южен Китай във базирания в Тайван производител - Cal-Comp. Cal-Comp не е много известна компания, но се твърди, че тя ще бъде присвоена от Compal Electronics, който произвежда лаптопи и има заводи в Тайланд, Китай, Малайзия, Бразилия и Мексико. Очаква се опитът на компанията в производството на дънни платки за лаптопи да помогне в производството на висококачествени дънни платки и осигуряването на по-добра логистика за Asustek. От Col-Camp предвиждат производство на 5-6 милиона дънни платки за Asustek през 2012. А от Asus възнамеряват да продадат 24.5 милиона през следващата година.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Applе придобиват компания за флаш памети

Posted: 26 Dec 2011 06:33 AM PST

Изглежда, че от Apple се готвят да отделят малка част от милиардите си за да придобият компания, която произвежда флаш памети. Според последни данни, от Apple съобщават за намеренията си да придобият израелска компания, която се е специализирала в производството на флаш памети. Израелският уеб сайт Calcalist съобщава, че Apple води преговори за купуването на базираната в Израел компания Anobit за от 400 до 500 милиона долара. Според същия сайта, чиповете на компанията вече се използват в някои от най-големите продукти на Apple като iPhone, iPad и MacBook Air. Anobit използва уникална технология за обработване на сигнали, наречена Memory Signal Processing, която е предназначена значително подобрение на издръжливостта и производителността, и намаляване на разходите за флаш паметите. Ясно е, че Apple искат да купят компанията за да могат да повишат и подобрят стабилността на паметите, използвани в устройствата им. Ако сделката се осъществи, Anobit ще се присъедини към списъка с малкото хардуерни компании, които Apple придобиха през тази година. До сега този списък включва само четири компании: NeXT, Raycer Graphics, Intrinsity и P.A. Semi.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now